IT NewsНовини

Amazon ще започне продажба на технология за магазини без касиери

Компанията вече има няколко подписани договора. Amazon.com информира Ройтерс за плановете да обяви днес старта на нов бизнес, продаващ своята технология на други търговци на дребно за магазини без каси и продавачи.

Според най-големия онлайн търговец на дребно в света, той вече има „няколко” подписани договори с клиенти, чиито имена все още се пазят в тайна. Скоро на уебсайта на Amazon ще бъде обявена нова услуга, наречена Just Walk Out.

Този бизнес отразява стратегията на Amazon за изграждане на вътрешни възможности, като например изграждане на складове за опростяване на доставката на пакети и стартиране на облачна технология за поддръжка на уебсайта й, а след това ги превръща в печелившите услуги, които предлага на другите.

Според оценките на американската рискова компания Loup Ventures, веригата магазини Amazon Go превърна покупката без касови апарати в мейнстрийм, а пазарът на дребно без касиери, една от най-често срещаните области на търговската индустрия в САЩ, може да нарасне до 50 милиарда долара.

Трябва да се добави, че допълнително предимство на търсенето на това предложение ще бъде увеличаването на използването на Amazon Web Services, облачните изчислителни услуги, които са в основата на системата му за продажби без касиери и продавачи.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close