IT NewsНовини

Бил Гейтс напуска борда на директорите на Microsoft

REDMOND, Вашингтон – 13 март 2020 г. – Microsoft Corp. обяви, че Съоснователят и съветникът по технологиите Бил Гейтс се оттегли от Съвета на директорите на компанията, за да посвети повече време на своите филантропски приоритети, включително глобалното здраве, развитие, образование и неговите увеличаване на ангажираността в борбата с изменението на климата. Той ще продължи да служи като технологичен съветник на изпълнителния директор Сатя Надела и други лидери в компанията.

На 27 юни 2008 г. Гейтс се прехвърли от ежедневна роля в компанията, за да отдели повече време за работата си във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той беше председател на борда на Microsoft до 4 февруари 2014 г.

„За мен беше огромна чест и привилегия да работя и да се уча от Бил през годините. Бил основава нашата компания с вяра в демократизиращата сила на софтуера и страст за решаване на най-належащите предизвикателства на обществото. И Microsoft и светът са по-добри за това. Съветът се възползва от лидерството и визията на Бил. И Microsoft ще продължи да се възползва от постоянната техническа страст и съвети на Бил за насочване на нашите продукти и услуги напред. Благодарен съм за приятелството на Бил и с нетърпение очаквам да продължим да работим заедно с него, за да реализираме нашата мисия да дадем възможност на всеки човек и всяка организация на планетата да постигне повече “, заяви изпълнителният директор на Microsoft Сатя Наделла.

Бил Гейтс напуска борда на директорите на Microsoft

„От името на нашите акционери и борда искам да изразя дълбоката си признателност към Бил за всичките му приноси към Microsoft. Като член на Управителния съвет той ни предизвика да мислим големи и след това да мислим още по-големи. Той оставя трайно наследство от любопитство и проницателност, което служи като вдъхновение за всички нас “, заяви Джон У. Томпсън, председател на независимия съвет на Microsoft.

„Microsoft винаги ще бъде важна част от живота ми и аз ще продължа да работя със Сатя Надела и техническото ръководство, за да помогна за оформянето на визията на компанията и постигането на амбициозни цели“, цитира го CNBC.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close