IT CompaniesIT NewsНовини

Една от водещите платформи за онлайн търговия обяви създаването на партньорска програма

Една от водещите платформи за електронна търговия у нас – GombaShop обяви, че стартира партньорска програма. Причината за предприемането на тази стъпка свързана с желанието на компанията да предложи още по-усъвършенствана услуга в полза на онлайн търговците, използващи платформата.

През последните години GombaShop се утвърди като водеща и предпочитана SAAS (“софтуер като услуга”) ecommerce платформа на българския пазар. Към настоящия момент повече от 1800 онлайн магазина използват платформата за управление и изграждане на своите интернет магазини.

Причината за този успех се дължи на съвременното и лесно за използване от потребителите решение за електронна търговия, което тя предлага. Използвайки широките възможности на софтуера, търговците могат да изградят напълно функциониращ онлайн магазин и да започнат да продават своите продукти, без да губят излишно време и усилия.

Създаването на онлайн магазин с платформата не изисква голяма стартова инвестиция, нито специфични програмни умения. Това дава възможност на предприемачите да разпределят финансовите си ресурси много по-ефективно, насочвайки голяма част от тях в посока маркетинг и реклама. Така те имат възможност да достигнат по-лесно до потенциалните си клиенти и да генерират повече продажби.

В какво се изразява партньорската програма на GombaShop?

„Нашата цел винаги е била да подпомагаме малкия и среден бизнес, предоставяйки максимално ефективни решения за продажба онлайн.“

С цел да осигури допълнителни услуги за търговците, с които да помогне за развитието на онлайн магазините, GombaShop стартира партньорска програма, която ще покрие услуги от различни области, свързани с електронната търговия – дигитален маркетинг, продуктова фотография, юридически и счетоводни услуги, дизайн, програмиране, фулфилмънт и др. Вече са известни първите компании, избрани да бъдат партньори на платформата. Те ще предоставят качествено обслужване на преференциални цени и ще помогнат на онлайн търговците да управляват  успешно своя бизнес, генерирайки по-високи приходи.

Нашата цел винаги е била да подпомагаме малкия и среден бизнес, предоставяйки максимално ефективни решения за продажба онлайн. Преди повече от 6 години GombaShop започна да налага SaaS модела в България. Днес е време да надградим този модел и да помислим за допълнителни възможности, които биха представлявали интерес за нашите клиенти. Разработката на работеща, лесна за ползване и удобна платформа за електронна търговия винаги е бил основен фокус за нас. Това остава непроменено и до днес. Разликата е, че от позицията на лидер в този сектор, отговорността към търговците е много по-голяма, а изискванията на нашите клиенти много по-комплексни. Когато стартирахме GombaShop, основното предизвикателство пред екипа ни беше да направим достъпни SaaS решенията за електронна търговия до максимално много хора. Днес, мисията на компанията е свързана не само с това да даде възможност за лесен старт на продажбите в Интернет, но и да помага на търговците, използващи платформата, да бъдат все по-успешни в непрекъснато развиващата се и конкурентна среда на онлайн търговията. – сподели Георги Костов, един от основателите и управляващ съдружник в GombaShop.

Компаниите, участващи в партньорската програма, ще имат възможност да предлагат приоритетно своите услуги на всички клиенти на платформата, която от своя страна ще има ангажимент да дава добра експозиция на въпросните, да информира търговците за различните възможности и да съдейства при осъществяване на контакт и последваща комуникация.

 

Кои компании ще бъдат част от партньорската програма?

Програмата стартира с избрани партньори – компании, които са доказани професионалисти в бранша, като от средата на месец юни платформата ще предоставя възможност за кандидатстване, чрез която всеки, предлагащ услуги в сферата на електронната търговия, ще може да заяви желанието си да стане част от нея.

Участието в партньорската програма не е свързано с финансов ангажимент от страна на компаниите доставчици, като условията за участие в програмата са две: качество на предлаганите услуги и добре описани и стандартизирани пакетни предложения за търговците.

Пред нас като компания многократно е седял въпросът дали бихме могли да търсим бизнес развитие, надграждайки дейностите си с различни услуги, които да предлагаме на вече съществуващите и бъдещи наши клиенти. Нашата позиция е, че това би довело до размиване на фокуса. Ние сме добри в създаването на софтуер и това е сферата, в която ще продължаваме да инвестираме нашите усилия. От друга страна GombaShop винаги е била отворена към цялата екосистема от бизнеси, гравитиращи около правенето на онлайн бизнес у нас. Със създаването на партньорската си програма ние правим още една стъпка в тази посока, подавайки ръка към всеки, който би искал да се възползва от голямата клиентска база на платформата. – допълва Костов.

Едни от най-търсените услуги от онлайн търговците са тези, свързани с управление на рекламата и дигитален маркетинг. Сред първите, с които GombaShop, сключва стратегически договор за партньорство, е  Дигитална агенция SEOMAX. Екипът на компанията притежава обширна експертиза в сферата на дигиталния маркетинг и през последните 9 години е помогнал на над 400 бранда да развиват успешно своя бизнес онлайн. Базираната в Пловдив агенция, разполага с още два офиса – в град София и в град Варна.

Щастливи сме, че сме първият препоръчан маркетинг партньор на GombaShop.  Това ни дава възможност да предложим нашия опит и услуги в сферата на дигиталния маркетинг, SEO, дизайн и уеб разработки на онлайн търговците, избрали платформата и с това да им помогнем да надградят и развият успешен онлайн бизнес. сподели Любомир Атанасов, управляващ партньор в SEOMAX.

Специалистите на агенцията ще помогнат на собствениците на онлайн магазини да изградят успешна маркетинг стратегия и да рекламират ефективно своите продукти. В допълнение, екипът на агенцията ще съдейства за изготвяне на дизайн, графични материали и професионално настройване на онлайн магазините.

Сред другите компании, с които стартира партньорската програма на GombaShop, сa банка TBI, платформата за маркетинг автоматизации Retargeting, адвокатско дружество Владимиров & Кискинов, уеб агенция eDesign и др.

Повече информация за новата партньорска програма на GombaShop ще откриете на  официалния сайт на платформата: https://www.gombashop.bg/partners.html.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close