IT NewsНовини

Galaxy Note 20 Ultra с Exynos 990 – известни са резултатите от теста

Резултатът от теста на Galaxy Note 20 Ultra с процесор Exynos се появи в интернет. За съжаление, резултатите не ни казват най-важните неща. Кои?

Exynos процесорите не са много популярни сред феновете на марката Samsung – те са склонни да се нагряват, бързо изтощават енергийните си ресурси и освен това са по-малко ефективни от чиповете от семейство Snapdragon. Galaxy Note 20 Ultra, като цялата линия Galaxy S20, получи процесор Exynos 990. Това се отнася за глобални модели, докато в някои страни, включително САЩ и Китай, същите телефони ще използват процесори Snapdragon 865 и 865+.

Galaxy Note 20 Ultra с Exynos 990 - известни са резултатите от теста

Резултатите от базата Geekbench 5 показват, че моделът Ultra има същата производителност като Galaxy S20 и S20 +. Това не е особена изненада, въпреки че телефон, наречен „ултра“ със сигурност ще бъде най-скъпият и трябва да изпъкне много. Междувременно при едноядрения тест резултатът беше 928 точки, а в многоядрения тест – 2721.

Преди няколко дни Samsung обяви, че Exynos 990, който ще дебютира заедно със семейството Note 20, ще бъде поне толкова добър, колкото Snapdragon 865. Въпреки това, горните резултати показват, че в същия тест има много по-малко точки, отколкото при съперника. Тестът също не дава отговор на толкова важни въпроси като нагряване на Exynos и консумация на енергия.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close