IT NewsНовини

Google отделя стотици милиони долари за борба с коронавирус

Google заяви, че ще похарчи колосалните 800 милиона долара за борба с последствията от коронавирус и COVID-19. Те ще бъдат насочени към за подкрепа на бизнеса, организациите и здравните работници като част от отговора му на коронавирус – повечето от тях под формата на безплатна реклама.

Напоследък Google направи много в епохата на кризата, причинена от коронавируса. Стартира специален сайт за COVID-19, в който са въведени множество функции в приложенията. Google е една от няколкото технологични компании, които насочват част от огромния си финансов и технически ресурс в опит да се борят с глобалната пандемия. Apple (AAPL) пусна в петък уебсайт и приложение за iOS, което позволява на потребителите да се скринират за симптоми на коронавирус, дни след като обявиха, че ще дарят повече от 10 милиона респираторни маски в САЩ и Европа.

Техническите фирми от други страни също се занимават с борба с вируса в САЩ, където броят на потвърдените случаи сега е най-високият в света. Японският конгломерат SoftBank (SFTBF) и китайският технологичен гигант Alibaba (BABA) обещаха да дарят около милион маски на американските здравни работници.

Google създава инвестиционен фонд на стойност 200 милиона долара, за да помогне на малкия бизнес да получи достъп до капитала, както и да предложи 20 милиона долара кредити в Google Cloud за академици и изследователи, работещи в борбата с коронавируса.

Световната здравна организация и 100 други правителствени агенции в света получават безвъзмездна помощ в размер на 250 милиона долара за публикуване на информация как да се борим с разпространението на вируса.

Google също работи с един от своите доставчици, Magid Glove & Safety, за производството на до 3 милиона маски през следващите седмици, които ще дари на CDC.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close