IT News

Как да изберем най-доброто бъдеще за предлагане на недвижими имоти?

Imot360: Как да се ориентираме в новите тенденции в предлагането на недвижими имоти?

Как да изберем най-доброто бъдеще за предлагане на недвижими имоти?

Все повече клиенти търсят вълнуващи начини да достигнат до желания имот индиректно – без физически контакт. Този факт предостави възможност за спестяване на разходи и за повишаване на потребителската удовлетвореност на агенциите за недвижими имоти.

Неотдавна на пазара на недвижими имоти се появи мощно оръжие, чрез което клиентите имат възможност да се запознаят с апартаментите или къщите, които са разглеждали в сайтовете. Това е дигиталното представяне на имот. Първоначално чрез снимки и схеми, последвано от ръчно заснети видеа до 360° виртуални разходки.

Възможността за едно виртуално изживяване заинтригува клиентите и те все повече се доверяват на най-новата тенденция – посещение на желания имот от собствения си дом. За това допринесоха и продължителните ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19, за които няма гаранция, че няма да бъдат наложени и занапред. Купувачите свикнаха все повече да поръчват онлайн, повечето физически бизнеси насочиха усилията си към дигиталния маркетинг, също както брокерите на недвижими имоти.

В условията на предимно дигитален маркетинг, агенциите за недвижими имоти се сблъскаха с множество предложения за предлагане на имоти:

  • Стандартните снимки се обогатиха с чертежи на жилището.
  • Някои започнаха да правят саморъчни видеа, развеждащи клиента през най- атрактивните точки на имота.
  • Снимки, направени с телефон към различни ъгли на помещението, опитващи се да покажат колко е просторно.
  • 360° снимки.
  • 360° виртуални разходки.
  • И най-новото предложение на пазара – 360° панорамни разходки, с брандирано съдържание

Един мини сайт за всяка обява.

В най-новото поколение дигитално изживяване, предлагано на пазара, усещането за пространство се слива с утвърждаване на бранда на агенцията, предлагаща недвижимия имот. Идеално съчетани и всички заинтересовани страни, било купувач, брокер или продавач.

Наближава краят на известните трикове на брокери, предлагащи нереално ниска цена за имот, който „вече е продаден, но можем да ви предложим друг“. Сега настана време за прозрачност и налагане на бранд, коректен както за клиента, така и за продавача.

Именно утвърждаването на бранда на агенциите за недвижими имоти е основна цел на Атанас Ламбев – собственик на IMOT360°:

Бизнесът се променя, търговският подход също. Никой не иска да губи повече време в огледи – нито клиентът, нито агентът. Ние спестяваме време и нерви на хората и брокерите, като представяме по интерактивен начин обектите. Ако човекът е впечатлен от имота по време на виртуална разходка, рискът да се разочарова на живо се свежда до минимум. Ако търговецът удовлетвори нуждите на купувача, то и за него проектът е реализиран успешно и то без разходи на гориво и време”.

Опитът на Атанас показва, че клиентите, възползвали се от услугата, оценяват предимствата за по-бърза и ефективна продажба.
Сред тях са представители на някои от най-големите агенции за недвижими имоти в световен мащаб.

Потребителско проучване отчита, че 85% от бъдещите купувачи желаят да разгледат имота виртуално преди първото посещение. Що се отнася до търсенето на втори дом, процентът е още по-голям. Целта е да се посетят само имоти, които напълно отговарят на критериите на клиентите.

Виртуалното изживяване ново поколение предлага и стандартни опции: разполагане на QR-код за бърз достъп на витрина, чрез който минувачът може да разгледа обекта, дори когато е затворен, директно обаждане през телефон от минисайта на обявата. Всяка обява се брандира за конкретната агенция и брокер, съответно на поръчителя се изпраща седмичен отчет за огледите на имота, населеното място от което е клиентът, както и броят виртуални посещения, който се отчита чрез GOOGLE ANALYTICS. Всички тези услуги вече се предлагат с базово SEO.

Новото поколение услуги, освен апартаменти и къщи, покрива и по-нестандартни нужди като инвеститорски контрол, гайдове за училища, музеи, галерии, шоуруми, туристически обекти, фитнес и СПА-центрове и др.

Новата реалност е виртуалната реалност. Нарастващата популярност на 360° виртуалните обиколки достигна точка, в която дигиталните предложения надминаха своите аналози в реалния свят в маркетинга на недвижими имоти.

Как да изберем най-доброто бъдеще за предлагане на недвижими имоти?

imot360.com

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close