E-Commerce

Интегратор на куриерски услуги

Вихрен Бисет, euShipments

euShipments е интегратор на куриерски услуги с над 9 години опит в сферата на международните доставки на онлайн поръчки. Екипът на компанията се състои от 40 професионалисти, които ежедневно обработват пратките на над 400 български и международни онлайн търговци. До края на 2020 г. екипът е обработил над 2 000 000 поръчки, които са превърнали в доставени куриерски пратки.

Интегратор на куриерски услуги

Каква е разликата между интегратора на куриерски услуги и класическия международен куриер?

Основната разлика между интегратора на куриерски услуги и класическия международен куриер e, че интеграторът работи с множество различни куриерски компании, които използва за различните държави и за различните методи на доставка. EuShipments, като интегратор на куриерски услуги, освен интегрирани десетки премиум куриерски компании в Европа, разполагаме и с портфолиото от услуги на нашия собствен фулфилмънт склад в Русе, както и на още 9 партньорски фулмилмънт локации в ЕС. Това означава, че във всеки пазар разполагаме поне с двама местни партньори, които са специализирани в куриерските доставки на онлайн магазини, т.нар. B2C доставки.

При партньорство с класически международен куриер е точно обратното – търговецът е 100% зависим от предлаганото от куриера портфолио с услуги за съотвената държава, изцяло зависим е от качеството на услугата на съответния куриер, както и от капацитета и натовареността на мрежата.

През годините сме стигнали до най-работещите решения, работили сме с голям брой куриери, и сме избрали най-добрите във всяка една отделна държава. В EuShipments събираме най-доброто от куриерския бранш на едно място.

Какви са предимствата на интегратора на куриерски услуги?

При работата си с интегратор на куриерски услуги, онлайн търговецът работи с множество куриерски компании, но няма нужда той да комуникира с тях, да договаря оперативни и ценови условия, да получава инкасираните под формата на наложени платежи суми от различните куриерски компании. Това е голямо предимство и спестява много време, допълнителни разходи и нерви. Онлайн търговецът си спестява и нещо много важно – ежедневната комунинкация с различните куриери на тема коя пратка е доставена и коя – не. Той общува само с екипа на интегратора, без значение колко са пратките, в колко държави доставя и с колко различни куриерски компании изпраща доставки. Интеграторът гарантита качеството на услугата, независимо с кой местен партньор доставя пратките. Онлайн търговецът е обезщетен при изгубени пратки и при такива с нарушена цялост. Другото огромно предимство е гъвкавостта – онлайн магазинът има уникалната възможност да смени използвания от интегратора и от него куриерски партньор в дадена държава. Това може да се случи ако съответният куриер занижи качеството на услугата си или много натовари мрежата си, при това без да се налага на търговецът да договаря нови условия или да интегрира нов куриер в магазина си, а само след бърза настройка от страна на интегратора вече доставя с нов куриер.

Как изградената от euShipments мрежа помага на онлайн търговците да продават и доставят успешно в Европа?

Проучваме нуждите на клиентите ни и им препоръчваме най-работещото куриерско решение. EuShipments работи с множество различни куриерски компании, които използва за различни държави и за различни методи на доставка. Инвестирали сме много време и средства, за да договорим най-добрите условия и най-добрите оперативни модели с всеки един от куриерските ни партньори. Това ни дава възможност да използваме различни куриери в различните държави, да използваме най-силните им страни, да минимизираме риска от недоставени пратки. Също така търговците, с които работим, имат възможността в електронния си магазин да предоставят на своите клиенти възможността сами да определят метода на доставка и сами да избират с коя местна куриерска компания да получат пратката си.

Опитът и предимствата, които euShipments предоставят, ги прави предпочитан партньор на много онлайн ритейлъри у нас. Един от големите играчи на пазара за детски стоки и играчки –
Kidso.bg, доверява именно на euShipments.com пратките си за България и международните пазари в региона.

В момента онлайн магазинът продава на румънския пазар през сайта си Kidso.ro.

Интегратор на куриерски услуги

Доставките се осъществяват чрез микс от три местни водещи куриерски компании, които euShipments използва едновременно. Това дава възможност на онлайн търговците да изберат най-подходящата куриерска компания, а изборът на куриер да е изцяло автоматизиран, спрямо зададените критерии – цена, срок, качество.

Разработеното от euShipments логистично и софтуерно решение за румънския пазар дава възможност за автоматичен избор на куриер спрямо теглото и размера на пратките, адреса на доставка, и предварително зададени критерии за качество, за да гарантира най-сигурната и най-надеждна доставка до територията на Румъния.

След като интеграцията с euShipments е изпълнена един път, Kidso имат възможността да активират нови пазари или методи за доставка без да се налага да инвестират в нови софтуерни разработки. Това им позволява преди няколко месеца да започнат продажби и на гръцкия пазар, без да се налага да мислят за логистичното решение.

По същия начин функционира и мрежата за доставки на euShipments в целия ЕС и Великобритания – един доставчик, едно лице за контакт, едно софтуерно решение за 20+ дестинации.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close