IT CompaniesКариера

Как да намерите първата си работа като web developer?

За никого не е тайна, че професиите в IT сектора привличат все повече млади хора. Причините могат да се търсят както в по-високите заплати, предлагани за такива позиции, така и във възможността за бъдещо кариерно развитие. Една от популярните професии е тази на web developer (уеб разработчик).

Без да изпадаме в подробни технически описания, може да кажем, че изискванията за длъжността варират, но основната дейност на web developer е свързана със създаването на сайтове и приложения. Обяви за тази длъжност не липсват, тъй като все повече бизнеси вече заявяват присъствието си онлайн.

Когато обаче нямате предишен опит, намирането на работа е по-трудно. Но не губете кураж! За да ви помогнем, в тази статия сме събрали няколко изпробвани съвета, които ще ви помогнат да започнете първата си работа като web developer.

Потърсете стаж

Стажът е най-добрият ви вариант да натрупате практически опит в реална работна среда. Още по-хубавото е, че вероятно ще имате един или няколко ментори, които ще ви помогнат да навлезете бързо в света на програмирането. Те със сигурност ще ви дадат полезни съвети и ще ви предадат ценни знания. Много вероятно е след като стажът приключи да ви предложат редовна позиция.  Затова постарайте се да покажете, че сте отговорна и амбициозна личност. Това със сигурност ще направи впечатление на вашия работодател.

Работете по собствен проект

В свободното си време измислете собствен  проект, по който да работите.Така ще четете повече, ще се допитвате до по-опитни от вас уеб разработчици и много скоро ще забележите, че уменията ви се подобряват. Освен това, може да ги добавите към вашето портфолио, с което кандидатствате за свободна позиция. Не забравяйте, че шансът винаги е на страната на подготвените кандидати.

Посещавайте събития

Третият важен съвет, който ще ви дадем, е да посещавате редовно събития и конференции, на които се обсъждат новостите в програмирането, и по-специално в сферата, която ви вълнува. От една страна така ще сте наясно с актуалните методи, които се използват. От друга, това е страхотен начин да се запознаете с млади и амбициозни хора, които могат да ви препоръчат за работа или пък заедно да стартирате собствени проекти. Не рядко на тези събития присъстват и представители на водещи IT фирми, които търсят кандидати, с които да попълнят екипа си.

Отидете на кариерно изложение

Кариерните изложения са още един чудесен начин, по който може да откриете първата си работа. Там са събрани едни от най-големите фирми, които търсят подходящи кандидати. Съветваме ви да се подготвите добре. Предварително проучете компаниите, какви условия предлагат и какво търсят в кандидатите. На самото изложение ще имате възможност да поговорите с представители на различните фирми, които могат да ви дадат допълнителна информация и ценни съвети. Така че възползвайте се максимално от тези контакти.

Запишете се на курсове и  обучения

Курсовете и обученията са инвестиция във вашите знания и умения. Съветваме ви внимателно да проучите организацията, която ги провежда, а също лекторите и учебното съдържание. В противен случай рискувате да хвърлите пари на вятъра. Сертификат за завършен курс или обучение от престижна организация би допълнило вашата кандидатура и със сигурност ще ви помогне да започнете  работа.

Това бяха няколко изпробвани съвета, които ще ви помогнат да намерите първата си работа като web developer и да започнете вашето приключение в дигиталния свят.

Ако и вие търсите нова работна позиция, препоръчваме ви да посетите IT Career Fair, който ще се проведе в рамките на Bulgarian Digital Week Plovdiv 2019 – едно от най-мащабните събития за дигитални технологии в България! То ще се проведе в седмицата от 23 – 28 септември в Международен панаир Пловдив.

Освен това ще може да се срещнете с изявени професионалисти в сферата, които ще дискутират интересни теми и ще ви дадат полезни съвети. Програмата на Bulgarian Digital Week 2019 включва още много интересни събития. Затова не пропускайте да научите повече тук : https://bdw.bg/ .

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close