IT NewsАкценти

Как да спестим до 60% от цената на софтуер с Forscope.bg

През последните месеци животът ни се преобърна. Пандемията засегна не само малкия и средния бизнес, но и всички доставчици на услуги, и несъмнено този ефект ще оказва влияние върху цените и пазарите още дълги години. Всеки един човек, без значение дали в качеството му на физическо или юридическо лице, желае да спести част от сумата, която ще даде за определена стока, но това не бива да да бъде свързано с компрометиране на качеството. Когато говорим за COVID-19, на всички ни е ясно, че една сфера претърпя тотален обрат в своето развитие, и търсенето и предлагането на стоки и услуги в нея драстично се увеличи. Става въпрос за информационните технологии.

 

Много са фирмите и компаниите, които затвориха физическите си обекти и на 100% се ориентираха към онлайн пространството. Кризата засегна по-осезаемо малкия и средния бизнес. Ориентацията към онлайн пространството наложи закупуването на различен софтуер от фирмите, но качествената и надеждна технология струва скъпо, а за някои компании тази IT обезпеченост се оказва дори непосилна. Ето защо огромна популярност започва да набира така нареченият „използван софтуер“. Макар тази опция да се предлага от приблизително две десетилетия, чак сега, в условията на криза, тя става все по-популярна сред онлайн потребителите и все повече клиенти се обръщат към това решение.

Истината зад „използвания“ софтуер

Това не е някаква тайна и няма нищо нередно зад повторното използване на определени програми и приложения, но все пак ни се иска да внесем светлина върху този процес.

Наричан още „софтуер втора ръка“, той дава възможност за закупуването на лицензи, които вече не са необходими на техните собственици. Това могат да бъдат компании, които желаят да използват актуализиран софтуер или да преминат към използването на съвсем различни програми. Така тези лицензи стават излишни. Има фирми, които ги изкупуват и ги предлагат на много по-ниски цени, а крайните потребители могат да се възползват от това, като, освен че плащат много по-ниска сума, те се сдобиват с висококачествен и сигурен софтуер. Този метод им спестява много пари и излишна инфраструктурна реформа, която би се наложила при подновяването или цялостна смяна на софтуера.

Такъв тип услуга дава възможност на потребителите да закупят лицензиран софтуер на по-достъпни цени, както и да не се притесняват за неговата законност при евентуална проверка.

Законно ли е всичко това?

Сигурно вече си задавате и този въпрос. Разбира се, че е законно. Това става, когато през 2012 година Съдът на Европейския съюз взима фундаментално решение относно продажбата на използвани лицензи. Според него:

„Създател на софтуери не може да се противопостави на препродажбата на неговите „използвани“ лицензи, които позволяват използването на програмите му, изтеглени от интернет. Изключителното право на разпространение на копие от компютърна програма, за което има такъв лиценз, се изчерпва с първата продажба на това копие.“

Това поставя основите на правно регулираната продажба на използвани лицензи в рамките на Европейския съюз, с което намаляват разходите за софтуер. Статистиката сочи, че за тези 8 години крайният клиент е спестил 60% от средствата, които евентуално са били необходими за закупуването на използван софтуер. Освен спестовността, отправна точка се явява и здравословната конкуренция на пазара между фирмите, предлагащи този тип услуги. Правната регулираност позволява по-добра обезпеченост и промотирането на подобна идея сред бизнеса.

Тези условия значително подобряват възможността на всеки бизнес да има достъп до качествен софтуер, но въпреки това цената остава сравнително висока. В следващите редове ще Ви представим три бюджетни решения, с които можете да обезпечите бизнеса си с подходящ софтуер.

Решението за Вашия бизнес

Когато говорим за успешното развитие на бизнес и изграждането му като такъв във времето, то няма как да говорим за компромис в качеството на използвания софтуер. Именно той в много случаи играе ролята на „гръбнак“ на фирмата, благодарение на който тя функционира. Но качественият софтуер струва скъпо и е трудно малкият бизнес да отдели такъв капитал, за да инвестира в него. Точно тук идват продуктите на Microsoft, които могат да решат този проблем на сравнително ниска цена и сега ще споделим три от тях.

  •  Microsoft 365

И днес това продължава да бъде най-използваният софтуер. Той съдържа основни приложения, които правят представянето и обработването на информацията доста лесно, независимо какви технологични умения притежавате. В него влизат стандартните версии на Office пакета от 2011 година – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, но можете да се възползвате и от други приложения и услуги, които могат да бъдат закупени и инсталирани допълнително. Такива са Publisher, Planner, OneDrive, Exchange, SharePoint, Access, Skype и други. Най-хубавото тук е, че всички тези приложения и услуги са свързани както помежду си, така и с по-широката мрежа, улеснявайки работата в екип, а заедно с това спестяват време на служителите в различните компании и им позволяват да работят по-добре заедно чрез инструменти като екипен чат, онлайн срещи, съавторство и споделяне на файлове и групови имейли. През последните години една от най-важните характеристики за всеки софтуер е и нивото на сигурност, която той предлага. Обръщаме внимание, че Microsoft 365 притежава слоести мерки за сигурност, проактивен мониторинг на данни, както и защита на поверителността и споразумение за ниво на услуга от 99,9%, с което се явява един от най-надеждните софтуери на пазара.

• Microsoft Office 2019

Преди повече от година Microsoft представи на пазара самостоятелната версия на най-популярния си пакет от приложения. Освен актуализациите във всяка една от програмите, които значително улесняват тяхното използване и придават един по-свеж и изчистен вид на крайните продукти, създадени от тях, основното предимство на този пакет е, че не се изисква годишен абонамент за използването му. Това означава, че притежавате копието завинаги след еднократното му закупуване. Недостатъкът идва от това, че няма да можете да активирате различни актуализации във времето и така да преминете към по-нови версии. Още едно предимство на този софтуер е, че e включена поддръжка от Microsoft за 60 дни без допълнителни разходи, както и, че е лицензиран за домашна и търговска употреба. Всички тези характеристики правят Microsoft Office 2019 най-добрата инвестиция за Вашия home-офис.

  •  Windows 10

Windows 10 представлява най-новата операционна система, създадена от гиганта Microsoft. Тя превъзхожда всички останали предшественици, продукти на компанията, със своите бързина, сигурност, надеждност и иновации. Разработени са три различни версии, които да обезпечат нуждите на всички видове клиенти и потребители: Home – подходящ за индивидуални потребители, които използват софтуера само за техни лични нужди, Pro, който е лесен и подходящ за използване от различни предприемачи и представители на малкия и средния бизнес, и Enterprise, който може да бъде използван от всички представители на бизнеса, осигурявайки им всички необходими програми за изпълнението на техните цели и задачи. Windows 10 получава постоянни актуализации във времето напред, които имат за цел да поправят критични грешки в софтуера. Имено това го прави перфектната инвестиция за Вашия бизнес – веднъж закупен, той ще подлежи на периодична дългосрочна поддръжка за подпомагане на корпоративни потребители и обезпечаване на техните нужди за дълъг период.

Не е нужно да отделяте главозамайващи суми, само за да освежите софтуерната наличност на Вашата компания. Благодарение на forscope.bg ще можете да закупите най-надеждните софтуери на приемливи цени, но това по никакъв начин няма да компрометира качеството на продукта. Заедно с това ще получите и доживотна правна гаранция, а резултатите от поставените пред Вас цели няма да закъснеят. Вече не е нужно да ограничавате бизнеса си. Разширете го и завладейте онлайн пространството, доверявайки се на истинските професионалисти!

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close