Компании

Личностно развитие на бързи обороти

Какво е "Бързи книги" и как помага за вашето развитие?

Личностно развитие на бързи обороти

Бързи Книги е първото мобилно приложение за аудио резюмета на книги на български език. Екипът, който стои зад тази иновация се състои от млади професионалисти с богат опит в различни сфери. Именно фактът, че всеки допълва качествата на другия, е основната сила на екипа.

Основателят на стартъпа е Атанас Иванов – човек с богат опит в онлайн бизнеса, винаги търсещ нови идеи и готов да помогне на хората, които дръзват да поемат по пътя на предприемачеството. Едно от неговите хобита е четенето и слушането на книги, а любим жанр са тези за личностно развитие и бизнес. Но както се случва с всеки друг човек на нашето съвремие, динамичният начин на живот, професионалните и личните ангажименти завземат по-голямата част от времето и така за четене и учене на нови неща не остава почти никакво.

Идеята за създаването на Бързи Книги се появява след осъзнаването на проблема, че много хора обичат да четат, искат да се развиват личностно и да обогатяват общата си култура, но нямат необходимото време за това.

Така решението на този проблем изисква модел, който да е достъпен навсякъде и по всяко време, а освен това да е в синтезиран формат, така че да не отнема много време за възприемане на информацията. Бързи Книги е точният отговор – мобилно приложение, достъпно винаги; аудио записи на български език, които могат да се слушат навсякъде, по всяко време – докато пътувате, шофирате, пазарувате, спортувате, разхождате се или пък докато вършите домакински задължения; и резюмета, в които са събрани ключовите изводи и есенцията на съответно произведение.

В световен мащаб аудио резюметата на книги не са новост. Съществуват няколко мобилни приложения, които се радват на огромен успех и популярност. В България, обаче, няма аналог, който да предложи на хората решение за бърз и лесен достъп до ключовите изводи от най-различни книги и то на български език.

Освен основателя, в проекта Бързи Книги е включен екип от над 15 човека – специалисти в различни области, които се грижат за платформата, развитието, съдържанието и маркетирането на приложението.

Бързи Книги вече има над 20 000 сваляния, стотици аудио резюмета на различни жанрове книги, част от които дори все още не са издадени в България, както и успешни партньорства с различни компании.

Всяко резюме е със средна продължителност 25 минути и е записано от професионален актьор. Темите на резюмираните книги са за личностно развитие, бизнес, предприемачество, лидерство, родителство и взаимоотношения, здраве, биографии на известни личности и др. От резюметата слушателят може да разбере не само каква е основната тема на дадена книга, но също така основните тези на автора, разяснения и примери, които той дава, а също и кратка биографична справка за него. Допълнителни ресурси към аудио записите са мисловните карти и предизвикателствата.

Мисловните карти представляват модел за структуриране на мисли и информация чрез ключови думи, илюстрации и цветове. Могат да се използват при водене на записки, брейнсторминг, разрешаване на проблеми, изучаване и др. В Бързи Книги мисловните карти представят визуално основните теми на резюмето, помагайки на читателя да възприеме информацията по-бързо.

А предизвикателствата са кратки задачи от няколко стъпки, които са пряко свързани с темата на съответно резюме. Целта е да се даде стимул на слушателите да приложат на практика чутото.
Много важна част от философията и ценностите на Бързи Книги са партньорствата и подкрепата за български автори, самоиздатели и издателства. Затова и потребителите на Бързи Книги могат да открият в приложението много аудио резюмета и откъси от наши съвременни автори. По този начин мобилното приложение служи и като платформа за популяризиране на родната литература и развитие на културата.

Сред най-слушаните резюмета са тези на книгите за личностно развитие, като например „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ на Дейл Карнеги, „Атомни навици“ на Джеймс Клиър, „Петте езика на любовта“ на Гари Чапмън. Но голям интерес предизвикват и тези за бизнес, маркетинг и философия.

Предизвикателно е да се резюмират книги с жанр художествена литература, тъй като това крие риск от разкриване на твърде много от сюжета. Затова в категорията за художествена литература са записани само най-интересната глава или откъс от произведението, което да „погъделичка“ потребителския интерес. А ако слушателят прецени, че това произведение представлява интерес, може да го закупи през приложението Бързи Книги директно от сайта на издателството само с един клик.

Бутон за закупуване на хартиен вариант на книгите има към всяко аудио резюме, чиято цяла версия е преведена и издадена у нас.

Мобилното приложение е налично за сваляне както за Android, така и iOS. Веднага след като се регистрира, потребителят може да се наслади на резюметата, които са селектирани в няколко безплатни за достъп категории, а останалите раздели се отключват след абонамент.

Личностно развитие на бързи обороти

Последвайте Бързи Книги в социалните мрежи:

www.facebook.com/fastbooks.bg
www.instagram.com/burziknigi

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close