IT NewsНовини

Над 90% от китайските предприятия възобновяват производството си

Повече от 90% от предприятията в Китай възобновяват своето производство. Изключение прави провинция Хубей и регионите, които са най-засегнати от избухването на коронавирус.

Бизнес активността в Китай започна да се възстановява през март, когато епидемията от коронавирусна инфекция COVID-19 беше взета под контрол. Повече от 90% от предприятията в повечето региони на страната възобновиха дейността си, заяви представителя на Държавния комитет за реформа и развитие на Китай (НДРК) Менг Вей.

Изключение правят провинция Хубей и някои други региони, които са най-силно засегнати от избухването на коронавирус.

Според Менг Вей операциите в производството на цветни метали са напълно възстановени, 90% във фармацевтичния сектор и 80% в стоманодобивната промишленост.

Освен това постепенно се възстановява изпълнението на важни железопътни проекти в Китай, пише агенция Xinhua News. Така китайската държавна железопътна корпорация China State Railway обяви възобновяването на 108 проекта, тоест 93% от общия брой съоръжения в процес на изграждане.

През януари-февруари тази година икономическата активност в КНР рязко спадна на фона на спад в продажбите на жилища, обемите на строителството, продажбите на дребно и промишленото производство поради коронавирус.

Въпреки сигналите за леко нарастване на бизнес активността през март, експерти главно прогнозират рязък спад в китайската икономика през първото тримесечие на 2020 г. Това ще затрудни Пекин да постигне дългосрочни цели за растеж, пише Доу Джоунс.

Правителството на КНР планира да предприеме редица мерки, които ще смекчат последиците от епидемията от коронавирус върху икономиката на страната, заяви друг служител на NDRC Ли Хун във вторник.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close