ИТ НовиниИТ Компании

Netpeak мрежа от възможности за бизнеса

Netpeak Bulgaria Digital Growth Partner е performance marketing агенция, част от Netpeak Group – една от най-големите агенции за дигитален маркетинг в Източна Европа. Групата се състои от компании, фокусирани върху предоставянето на дигитални маркетингови услуги, бизнес аналитика, Martech SaaS, Edutech, growth hacking и B2C решения. Netpeak също така създава собствени продукти като SaaS платформи и мобилни приложения, използвайки компетентността и експертизата, натрупани в рамките на Netpeak Group. Групата започва да развива своята дейност преди повече от 15 години в Украйна. За този период от време тя има реализирани над 3 000 успешни проекта и разполага със седем офиса, разположени в четири различни държави. Компанията е носител на множество награди, а нейният екип, състоящ се от над 650 специалисти, всеки ден активно работи за повишаване на успехите и за създаване на решения в полза на бизнеса.

Мисията на Netpeak е да помага на бизнесите за тяхното разрастване, чрез използване на всички възможности, които онлайн пространството предлага. Компанията предоставя на своите клиенти широк спектър от продукти и услуги, които отговарят на потребностите както на малкия, така и на големия бизнес. Оптимизиране на сайтове, пълен комплекс от инструменти за онлайн реклама, брандинг и копирайтинг са част от услугите, с които ежедневно оперира компанията.

През последните няколко години онлайн присъствието на бизнеса започна да се увеличава и това до голяма степен се дължи на работещите решения, които дигитализацията предлага. Пример за такова решение е платформата Ringostat.
Тя предлага продукти, които обхващат основните бизнес области – анализи и продажби.

Основната цел на Ringostat е да спомогне за увеличаването на продажбите чрез проследяване на разговорите, телефония и създаване на цялостен анализ. Платформата успешно подпомага оптимизирането на рекламните бюджети и гарантирано намалява разходите за привличане на клиенти с до 30%, а продуктът Calltracking дава възможност да се разбере кои реклами привличат обаждания от потенциални клиенти.

Според проучванията повече от 70% от трафика към сайтовете идва от мобилни смарт устройства. Това обяснява защо брандовете започват все повече да инвестират в създаването на мобилни приложения. Аpp-овете са лесни и удобни за употреба, интерактивни, персонализирани и идеални за e-търговия. Това главоломно развитие на мобилните приложения налага и създаването на решения за подпомагане на бизнеса. Услугата App Store Optimization (АSO)/Apple Search Ads (ASA) на Netpeak има за цел да спомогне за привличане на целеви потребители за мобилни приложения на платформите iOS и Android. Чрез нея се увеличават количеството инсталирания и in-app конверсии. За постигане на максимални резултати Netpeak работи с рекламни системи, магазини за приложения и инструменти за уеб анализ.

Въпреки бързото разрастване на мобилните приложения, те все още не успяват да доминират над уеб сайтовете.
Това е така, защото сайтовете също имат своите преимущества.

Например те нямат нужда от инсталация и актуализация. Без значение е дали потребителят използва телефона си, таблет или компютър. Затова бизнесът има нужда от CRМ marketing, който предлага комплекси услуги за онлайн магазини и уеб сайтове. Чрез него специалистите на Netpeak усърдно работят за увеличаване лоялността на клиентите към компанията. Също така за повишаване средната стойност на поръчките и за осъществяване на повторни поръчки чрез различни техники. Това се осъществява посредством настройване на редовна и системна комуникация на компанията с нейните клиенти чрез email, messenger, SMS и push известия.

ПРОЧЕТЕ ОЩЕ ...
WordPress скоро ще представлява половината световен уеб
Националният конкурс “Иновативно предприятие на годината 2022” търси предприемачите с визия
DiTech Special Edition 2022

Разглеждайки решенията за уеб сайтовете не може да пропуснем услугата наречена линкбилдинг. Тя е комплексна услуга за натрупване на качествена външна линк маса за онлайн магазини и корпоративни сайтове. Netpeak прави конкурентен анализ, създава стратегии за публикации в български медии, форуми, бизнес каталози с цел увеличение видимостта на сайта и подпомагане на SEO резултатите. Също така Netpeak организира PR кампании и кампании за подобрение на репутацията на брандове в български медии. Базата от медии на компанията наброява 800 български медийни сайтове, като тя непрекъснато се допълва. Всяка медия отговаря на високите изисквания на Netpeak за ефективност – технически показатели (Domain Rating, Traffic, Incoming links), SSL сертификат, честота на публикуване и качество на съдържанието. Качественото съдържание е един от ключовите фактори за успеха и доброто класиране в търсачките.

Само доброто владеене на словото не е достатъчно, за да се създаде ефективен текст. Текстовете в Netpeak се създават от екип, който включва няколко различни специалисти – онлайн маркетолог, копирайтър и редактор. Компанията правим конкурентен анализ на текстовото съдържание, проучване на потребителското търсене и проследяване на последните SEO тенденции, за да осигури най-доброто качество на копирайтинг услуги.

Говорейки за решения, които са в помощ на бизнеса – в България стъпи една изключителна ком-пания от групата на Нетпик, която дава завършени решения в темата за човешкия капитал. AcademyOcean LMS е умна cloud – базирана Learning Management система за бързо и качествено въвеждане на кадрите в работна среда и системно повишаване на професионалните умения на служителите в компаниите, заедно с мек, но изключително ефективен мениджмънт контрол от най-съвременен тип – “всичко на един екран”. Създадена в Украйна преди 5 години, тя вече е международна компания със служители в няколко страни и клиенти от 25 държави на 5 континента.

В нейния фокус стои автоматизираното решаване на съвременните проблеми за управление на хората в организациите: липса на време за обучение на специалисти, дълъг процес по въвеждане в работата, липса на възможност за следене на напредъка и уменията на кадрите за мениджърски решения, рутинни задачи, които заливат хората от L&D и HR отделите и липса на автоматизиране на повтарящи се процеси.

AcademyOcean позволява лесно управление на обучаваните кадри, организиране на онлайн тренинги за различни аудитории, уебинари, ILT на живо, на запис или като учебник. Притежава панел за самостоятелна подготовка, изпити в удобен за администриране и автоматизирано оценяване формат и издаване и валидиране на сертификати за преминатите обучения.

Всичко в платформата е къстъмизируемо съобразно нуждите на компанията – потребител: от възможност за брандиране на целите обучителни академии в цветовете на фирмата (заедно с лого), през формата на съдържанието до финалното атестиране на хората и автоматичното пренасочване към нови обучителни курсове.
По този начин един HR мениджър или началник на отдел може да назначи на свои служители пътеки за обучение, които да се движат съобразно индивидуалния напредък на всеки в продължение на месеци.

AcademyOcean се свързва посредством API ключове с външни системи и Apps, ключови за компанията – VPN, ERP, различни CRM с възможност за експорт на данни, създаване на вътрешни чатове и стотици други опции. Уникалните възможности на софтуера го правят предпочитана среда за корпоративно обучение на компании от IT сектора, FMCG, B2B средите и компании с офиси и търговски партньори в чужбина. Всичко това е гарантирано от изключително високи нива на сигурност посредством различни видове защита за достъп до информацията.

AcademyOcean разполага с огромни напълно автоматизирани възможности, които се настройват спрямо потребностите на компанията – потребител и заедно с тях гради ефективното професионално израстване на човешкия капитал – най-силния актив на всяка организация от хора.

Покажи повече

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close