IT NewsНовини

Роботизиран еко скелет на Hyundai Motor Group получи наградата Red Dot Design Award

Новият носим роботизиран екзоскелет на Hyundai Motor Group, Vest Exoskeleton (VEX), беше обявен за най-добрият в категорията Product Design на престижния международен конкурс за дизайн Red Dot Design Award, който тази година празнува своя 60-годишен юбилей.

VEX е разработен като част от програмата на Hyundai Motor Group за подобряване на безопасността на работниците на работното място и спомага за предотвратяване на наранявания. Създаването му също допринася за развитието на роботиката като цяло, за което той получи признание от журито на наградата Red Dot Design.

„Тази награда потвърждава ефективността на сътрудничеството между Robotics Lab и Hyundai Design Center. Като част от стратегията „Прогрес за човечеството“ нашата лаборатория комбинира различни технологии за създаване на иновативни решения в областта на роботиката. Успехът и признанието на VEX ще дадат нов тласък на Hyundai за по-нататъшното развитие на иновативни продукти, които подобряват качеството на живот на хората “, заяви Донг Джин Хюн, ръководител„ Роботика “в Hyundai Motor Group.

Устройството има компактен дизайн поради използването на съвременни технологии, които могат да се справят без батерия. VEX се носи като раница и благодарение на полицентричните панти осигурява мощност до 5,5 kgf – това е невероятен резултат, като се има предвид масата на екзоскелета от едва 2,8 кг.

VEX е предназначен предимно за производствени работници, които държат ръцете над главата си дълго време, обикновено под кола на монтажна линия. VEX веднага спечели одобрението на работниците, които успяха да го тестват в бизнеса. Hyundai Motor Group проведе пилотни програми в американските си заводи и получи положителни отзиви от служителите, защото екзоскелетът намалява умората на ръцете и раменете и повишава производителността и безопасността.

В допълнение към VEX, Hyundai Motor Group разработва лек носим екзо скелетен стол Chairless Exoskeleton (CEX). CEX дава възможност на работниците да седят без стол. Освен това Hyundai Motor Group представи медицински екзо скелет Medical Exoskeleton (MEX). Опитът, натрупан при създаването на тези носими роботи, ще помогне на Hyundai Motor Group да разработи други решения за повишаване на производителността и безопасността, както и за рехабилитация след наранявания. Hyundai Motor Group планира да представи VEX екзоскелети в заводите на Hyundai и Kia по целия свят. Hyundai Rotem ще се занимава с тяхното търговско производство, очаква се цената на такива роботи да бъде с 30% по-ниска от съществуващите аналози.

 

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close