IT NewsАкценти

Топ 5 на мобилните приложения, които ще улеснят живота ви

Колко приложения са инсталирани на вашия телефон? И колко от тях наистина ви носят полза? Получаване на полезни навици, управляване на времето, увеличаване на производителността, отбелязване напредъка в постигането на целите – всичко това може да се направи с помощта на мобилни приложения.

Google fit

ANDROID

Удобно приложение за по-активен начин на живот, създадено от Google съвместно със Световната здравна организация и Американската асоциация по кардиология. Google fit се основава на препоръките на двете организации, описани в удобни и разбираеми параметри: минути на активност (те се начисляват за всякакви физически упражнения, включително ходене) и кардио тренировъчни точки (те се дават за активни натоварвания като ускоряване на темпото при ходене или бягане – за да постигнете препоръчителната норма, трябва да вървите с бързи стъпки по половин час пет дни в седмицата). Приложението помага за проследяване на тренировки – трябва да въведете данни за тях ръчно – и също така се синхронизира с крачкомера на телефона.

MinimaList

Както подсказва името, всичко е минималистично и просто в него, дизайнът помага да се съсредоточим върху важното. Основно има две основни функции – можете да направите списък със задачи и да го зачеркнете, когато сте готови. Можете също да планирате събития и да създавате списъци за пазаруване. На бял фон изскачат съвети къде, как и какво да добавите (задайте час, активирайте известие, маркирайте адрес на карта и т.н.). Когато съберете всички неща, ще ви бъде предоставен хубав скрийнсейвър за главния екран като награда (ако желаете, можете да го запишете). Има и функция focus mode с таймер – докато пеят птиците, трябва да се съсредоточите върху задачата. 

Lifesum

По-традиционно приложение за контрол на хранителните навици. Вие въвеждате своите данни за теглото, ръста и възрастта, както и целта – колко килограма искате да свалите или, обратно, да качите. Приложението ще изчисли броя на необходимите калории на ден и след това можете да си водите дневник за храна, пишейки в какво и кога сте яли. Не е необходимо да въвеждате всичко ръчно – понякога е достатъчно да снимате баркода на опаковката. Приложението оценява баланса на всяко хранене, казва ви колко калории трябва да получите до края на деня. В Lifesum можете да намерите различни полезни тестове, рецепти и съвети, които ще ви помогнат в постигането на желаните резултати.

Приложения за поръчка и доставка на храна

Понякога е по-изгодно да купувате готова храна, отколкото да купувате продукти и сами да приготвяте ястия. Това често важи за домашни събития, партита и събирания с приятели. Мобилните приложения ви позволяват да сравнявате цени на продукти и готови ястия и да изберете най-добрата оферта.

Foodpanda. Приложението е достъпно за Android и iOS, а основната му функция е възможността да поръчва храна от много ресторанти в списъка. Foodpanda оперира в почти 21 държави и с огромен брой кафенета, ресторанти и други заведения. С тази програма можете да поръчате пица, суши и много други ястия, дори докато пътувате. Процесът на регистрация не отнема много време.  Приложението  изтегли тук.

Words

iOS и Android

Това приложение е предназначено за изучаване на думи на английски и можете да го направите офлайн режим. От 26 тематични блока можете да изберете точно онези теми, които са интересни и актуални за вас сега. Речникът на думите съдържа и пълен списък на неправилни и фразови глаголи. И ако имате затруднения да запомните дума, тогава това ще бъде разкрито с помощта на тест, а програмата ще ви предложи задачи за по-добро запаметяване.

 

 

 

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close