IT News

Вълкът, който променя бизнеса и живота ни завинаги

WOLFXR SOLUTIONS

WolfXR Solutions e българска компания, предоставяща на своите клиенти цялостни решения във виртуална и добавена реалност.

Вълкът, който променя бизнеса и живота ни завинаги

Виртуалната реалност (VR) и добавената реалност (AR) играят все по-важна роля в развитието на бизнеса. Потенциалът им е огромен и са приложими в много сектори: от обучение в класната стая до интерактивни разходки в музеи, от медицински симулации до забавни игри, от алтернативни рекламни решения до интересни опции за шопинг преживявания.

Google също потвърждава популярността на виртуалната реалност: цели 66% от онлайн потребителите по света предпочитат да я използват, докато пазаруват. Потребителите искат да получат подробна информация за продукта, преди да направят покупка, а VR прави това възможно.

Пандемията даде допълнителен тласък на разпространението на виртуалната реалност. Целта е да се позволи на клиентите чрез потапящо преживяване да наблюдават, експериментират и изпробват своите продукти, без да излизат от дома си.

Маркетингът непрекъснато търси нови начини да привлече вниманието на потребителите, като им осигури персонализирано преживяване; VR и AR технологиите се оказват необходимите средства за постигане на тази цел.

Към днешна дата тази маркетингова стратегия разполага с необходимите технологии, ноу-хау и свързаност, за да даде възможност на електронната търговия да провокира своите клиенти да преживеят интерактивно пазаруване, съобразено с техните нужди и очаквания.

Накратко, това е златна мина, създадена да успее и която, ако се прилага с добре дефинирани стратегии, наистина може да вдигне вашия бизнес на съвсем друго ниво.

WolfXR Solutions предоставя именно това на клиентите си – цялостни решения във виртуална и добавена реалност. Компанията създава креативни концепции, VR и AR продукции, игри, приложения, виртуални събития, обучения и съпътстващите ги услуги.
Брандът е създаден в резултат на дългогодишното успешно сътрудничество между Алтърнатив Адвъртайзинг и to2hov. Двете компании – специалисти в своите области, обединяват усилията и креативността си, за да предоставят още по-голяма добавена стойност на своите клиенти.

WolfXR Solutions е с повече от 7 години опит в изработването на рекламни кампании за големи имена в сферата на виртуалната и добавената реалност. Мисията на компанията е да предложи на организациите и маркетинговите специалисти AR и VR решения, които са мощни инструменти към целия рекламен арсенал.

Въпреки че са доста сходни, има известна разлика между двата типа „реалност“ и начина, по който те взаимодействат с нас, хората.

Нека започнем с VR – виртуалната реалност може да бъде описана с много сложни дефиниции, но може би най-точната е тази: VR е изкуствена дигитална среда, която напълно замества реалната или т.нар. свят. Добра метафора е, че човекът е потопен в дигитално създаден свят – 3D среда или реално заснета 360-градусова обстановка. Компютърно генерираните изображения и съдържание имат за цел да симулират реално присъствие чрез сетива (зрение, слух, допир). Симулацията на виртуална реалност изисква два основни компонента: източник на съдържание и потребителско устройство. В момента такива системи включват: VR слушалки, бягащи пътеки, специални ръкавици, VR очила. Освен самото съдържание, което генерират чрез 3D симулация или 360-градусово заснемане, WolfXR Solutions предлагат и иновативни крафт VR очила, произведени от тях. Този авторски проект е резултат от над 3 години усилена работа, целяща да направи виртуалната реалност по-достъпна за голям кръг от хора. Технологията, която използват за създаването на очилата за виртуална реалност, осигурява необходимата функционалност и качество за възпроизвеждане на VR съдържание.

Вълкът, който променя бизнеса и живота ни завинаги

С добавената реалност (“Augmented Reality”, AR) виртуалното съдържание може да се използва в реалния свят; тя добавя, както подсказва терминът, някои елементи към конкретната реалност, в която човек се намира или която наблюдава. Мултимедийно съдържание, което предоставя повече информация или стимулира сетивата, благодарение на потапяща технология. AR не изисква специални инструменти, достатъчен е само смартфонът ни.

Ползите от внедряването на AR и VR в маркетингова стратегия са много:

  • предлагат уникално и персонализирано пазаруване;
  • открояват всеки бизнес от конкуренцията;
  • повишават информираността и доверието към бранда;
  • увеличават ангажираността на клиентите;
  • представят продукта или услугата по ангажиращ, атрактивен и емоционален начин.

VR и AR са мощен инструмент за стимулиране на емоцията у клиента чрез завладяваща и запомняща се история. Тези области на съвременния технологичен пейзаж имат възможност да променят и подобрят бизнеса и живота ни завинаги.

Всички новини около WolfXR Solutions може да следите в следните канали:

https://wolfxr.solutions/
www.facebook.com/wolfxrsolutions
www.instagram.com/wolfxrsolutions
www.linkedin.com/company/wolfxr-solutions

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close