IT Resources

Как да изберем лаптоп втора ръка

Ако за Вас цената е от водещо значение, то лаптопите втора ръка са по-добрия избор за покупка https://plasico.bg/употребявана-техника/лаптопи-втора-ръка. По-долу ще разберем основното, на което да обърнем внимание при покупката на употребявани компютри и ще узнаем, можем ли да ги ъпдейтваме след това. Има ли място, от където наистина да купим изгодно?

Кое е най-важното, което трябва да гледаме при лаптопите втора употреба

Между новите и използвани компютърни устройства разлика може да има както във функционалното и външно състояние, така и в цената. Лесно е да се досетим, че лаптопите втора ръка ще имат видими външни следи от употреба, но за сметка на това ще платим по-малко пари. Как обаче да не направим грешната покупка? Този процес трябва да протече в два етапа – външен оглед и избор на хардуера.

Ако за Вас все пак е от значение как изглежда бъдещият Ви ноутбук, вижте има ли следи от употреба, едва забележими ли са те или са доста видим? Най-важното, на което да обърне внимание в този случай е изправността на пантата, държаща и позволяваща на екрана да се движи. Тя трябва да е достатъчно стегната за да държи екрана самостоятелно и в същото време да липсват каквито и да е прекъсвания в картината по време на неговата работа.

Откъм хардуерната част, уточнете за какво ще използвате лаптопа втора ръка? За работа, за домашна употреба, за гейминг? В зависимост от това изберете и подходящия хардуер. В последния случай Ви съветваме да се насочите към геймърската категория от лаптопи втора ръка. Обърнете основно внимание на:

  • производителността на процесора;
  • оперативната памет;
  • видеокартата;
  • дънната платка;
  • издръжливостта на батерията.

Подлежат ли на ъпгрейт

Обикновено, в лаптопите втора ръка може да се ъпдейтва оперативната памет (RAM) чрез наличието на допълнителен слот, в който се поставя новозакупен съвместим модул. В някои модели дори имате възможност да добавите и допълнително SSD за увеличаване на дисковото пространство. Важно е обаче да споменем, че някои от съвременните модели не винаги подлежат на ъпгрейд и ако той е важен за Вас, вземете го под внимание. Например, Surface Pro 2 не може да се отваря.

Откъде може да купите

През годините, сайтът на компанията Plasico, както и нейните физически магазини в София и Варна, значително се разшириха и разнообразието от техника в тях също. Ето защо създадохме специална категория за продажба на лаптопи втора ръка, които предварително са преминали щателна техническа и физическа проверка през нашите специализирани сервизни центрове. Поради това, ние даваме голяма гаранция за всяка покупка и отлични цени.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close