E-Commerce

Как да започнем да продаваме цифрови продукти

Продажбата на цифрови продукти е чудесна възможност да спечелят не само преките създатели на дигиталния продукт, но и обикновените потребители, които могат да печелят от получаването на процент за продажби на дигитални стоки.

Цифрови продукти могат да бъдат информационни продукти (обучителни видеоклипове, аудио курсове и обучения, електронни книги, ръководства и др.), софтуер, графики, различни бази данни, текстови файлове, купони за отстъпки и др.

Как да започнете да продавате цифрови продукти?

Създайте файл или нещо ценно за вашата аудитория. Това може да е вашият коментар за последните политически събития, чертежи за изграждане на нови къщи, MP3 файлове или видеокасети на вашата група – с една дума, каквото и да е. След това заредете файловете на уебсайта или магазина си. За да продавате цифровите си файлове, най-вероятно ще искате да използвате доказана платформа за електронна търговия.

Повечето от пълнофункционалните услуги за изграждане на онлайн магазин предлагат възможност за продажба на цифрови файлове заедно с физическите стоки, които вече може да се продават онлайн. Можете също така да използвате услуги, които се специализират само в продажбата на цифрови файлове: e-Junkie, Payloadz или ClickBank.

Тайната на интернет милионера: най-бързият и най-евтиният начин за продажба на продукти чрез интернет

Най-лесният начин да продавате цифрови файлове по интернет е да се регистрирате в PayPal като търговец. След това ще имате достъп до техните безплатни инструменти – инсталиране на бутона „Купете“. С няколко кликвания на мишката и просто копиране-поставяне можете да инсталирате бутоните Купете сега на уеб страницата си, което позволява на клиентите да прехвърлят пари към вас за покупки. Качете дигитален продукт на една от страниците на сайта си и конфигурирайте бутоните на PayPal, така че новите клиенти да бъдат автоматично насочени към тази страница след плащане.

Там ще дадете връзка, така че новите клиенти да могат веднага да изтеглят файла ви. Когато някой ви плати за дигитален файл, PayPal ви превежда пари и автоматично пренасочва клиента към страницата за изтегляне. След всяка поръчка ще получите известие по имейл за прехвърлените средства.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close