IT ManagerПолезно

Какво представлява Fintech?

Fintech е нов клон във финансовата индустрия, който позволява да се подобри съществуващата финансова система, в която банките поемат ролята на диригенти. Сега е трудно да си представим откриването на всеки бизнес или неговата дейност без участието на банката.

Издаването на кредити, извършването на трансфери, изготвянето на кредитни рейтинги са всички основни функции, които банките изпълняват.

Всички банки в държавата са свързани помежду си с една мрежа, в която се предава информация за клиентите, и ако имате лоша репутация в една от банките, едва ли може да сте пълноправен клиент на друга. Отказ за кредити много други, това е, с което ще се сблъскате. Областта на Fintech е област, в която се създават модерни технологии в областта на финансите, които позволяват да се подобри настоящата финансова система.

Тази област включва много стартъп проекти, които подобряват действащата, например банковата система. Една от най-новите такива технологии е технологията за използване на онлайн банкиране, след въвеждането на която всеки банков клиент е успял да управлява парите си, без да напуска дома си. Fintech и сферата на криптовалутата. Сферата на криптовалутата е едно от подразделенията на Fintech, защото именно криптовалутите и технологиите, на които са изградени, могат да премахнат необходимостта от повечето банки.

Ето защо повечето блокчейн проекти се развиват в посока подобряване на финансовите технологии. Освен биткойн, който се появи през 2009 г., с цел да се заменят традиционните пари, започнаха да се създават проекти, които позволяват формирането на цели екосистеми за бизнеса. Неотдавна беше невъзможно да си представим създаването на нов бизнес, без да получим кредит от банка.

Но сега, с помощта на краудфандинг, има възможност да се наберат средства за разработването и създаването на проекта чрез специални услуги, изключвайки участието на банките. Така че с течение на времето се появи начин за привличане на инвестиции в блокчейн проекти, наречени ICO.

Заключение

В момента развитието на финансовите технологии придобива все по-голяма популярност поради нарастващата популярност на криптовалутата. Ще мине още съвсем малко повече време и ние няма да познаваме света на финансовите технологии, защото те се развиват с неистов темп, въпреки пречките на някои държави. Ако искате да сте в крак с времето, то тогава определено започнете да се интересувате от областта на криптовалютите и блокейн технологиите.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close