IT NewsМнения

Изграждаме финансова екосистема за лесен достъп до иновативни решения за партньори и клиенти

Надежда Коцинова (TBI Bank) Head of Sales, Merchant Solutions

TBI е лицензирана банка, предоставяща финансови и допълнително внедрени услуги чрез широка мрежа от „phygital“ канали и платформи. Компанията оперира в България, Румъния, Германия, Швеция, Полша и Литва. Чрез повече от 300 локации и над 11 000 търговци, само през 2020 г. банката обслужи повече от 1 мил. клиенти и предостави близо 500 хил. кредита. Едно от най-новите решения за партньори, които TBI предоставя, е технологичен търговски портал, който спомага за увеличаване на продажбите, като същевременно предоставя улеснено и подобрено потребителско преживяване на крайния клиент.

Изграждаме финансова екосистема за лесен достъп до иновативни решения за партньори и клиенти

Защо и как стигнахте до решение за създаване на търговски портал?

Като организация, която силно вярва и следва философията за постоянно учене и подобрение, идеята за търговския портал се роди от събраната обратна връзка от нашите партньори и техните служители. Като се запознахме с техните нужди, създадохме тази платформа като инструмент, чрез който в защитена среда партньорите ни попълват своите искания за финансиране на стоки, получават информация за статуса на заявката в реално време и имат достъп до полезни статистики, които им помагат да увеличат клиентската си база.

С какво се отличава търговския портал и какви възможности предлага?

Уникалността на търговския портал е в изключително интуитивния начин на работа, който позволява на търговците бърз и лесен достъп до необходимата информация. Платформата разполага с модерен интерфейс, където търговците могат да открият информация и идеи, чрез които да разраснат бизнеса си. Това, което ни предстои съвсем скоро, е и да добавим допълнителни функционални полета свързани с маркетинг новини и тенденции, статистики и рапорти.

Какви функционалности има порталът, какво го прави ценен за партньорите ви?

Търговският портал е жив организъм, който се развива според тенденциите на пазара и нуждите на нашите партньори и клиенти. Едно от основните предимства на портала е възможността за реализиране на продажба на стоки чрез TBIPay – решението за разплащане на TBI Bank, разработено по модела „Kупи сега, плати по-късно“, чрез който крайните клиенти закупуват желаните стоки сега и заплащат за тях на вноски. Търговецът от своя страна получава пълната стойност на покупката в рамките само на няколко часа. Към днешна дата в портала партньорите ни могат да открият и допълнителна информация за предварително одобрените лимити на клиентите на банката и по този начин да увеличат стойността на кошницата им. Чрез платформата имат достъп до чат с екипа ни, който предоставя съдействие в реално време.

За да улесним още повече нашите партньори, разработихме и мобилна апликация, с която могат удобно да достъпват портала от мобилното си устройство.

Какви са предимствата за търговците при интеграцията на решението за плащане TBIPay?

Екипът ни изгражда финансова екосистема, чрез която да предложим на клиентите и партньорите ни достъп до готови решения. Един от основните инструменти в този процес е методът ни за разплащане TBIPay, който е приложим както в онлайн, така и във физическите магазини. Той предоставя гъвкавост, бързина и удобство, нужни както за привличането на нови потребители, така и за осигуряването на истинско финтех потребителско преживяване. Процесът е изключително интуитивен, като при избор на тази опция от менюто за разплащане, клиентът трябва да отговори на няколко кратки въпроса. След проверка на самоличността, последната стъпка остава подписване с еднократен електронен подпис, издаден безплатно от нас, а целият процес се случва изцяло онлайн.

TBI Bank – кредити, лично банкиране и банкови сметки

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close