IT ManagerНови продукти

Най-умните домашни приспособления за интелигентният дом

Обхватът на интелигентните домашни приспособления постоянно се разширява. Много устройства вече се свързват с интернет. Новите продукти на пазара показват, че свързаните версии на устройствата са много по-интересни от обичайните.

Превключвател Orro Smart Light

На пазара има няколко различни системи за осветление с Wi-Fi, но Orro е първото домашно приспособление с възможност за самообучение. Устройството помни потребителските предпочитания и след това се досеща. Orro променя осветлението в зависимост от времето на деня и яркостта на естественото осветление. Притурката се свързва с интелигентни хъбове и може да се контролира чрез гласови команди.

Камера за вътрешно видеонаблюдение Netatmo

Десетки умни камери за интелигентни домове поддържат Wi-Fi. Устройството Netamo е много по-хладни свързани аналози: използва технология за изкуствен интелект за разпознаване на лица.

Чрез анализ на глас, Netamo може да реагира на алармата за пожар, която е била задействана. За да се запази поверителността, устройството не записва домашно видео и го включва само в присъствието на непознати.

Интелигентният термостат Nest

Термостатите Nest („дъщеря“ на Google) съществуват на пазара от 2011 г. насам и според изчисленията си компанията оттогава спестяват 8 млрд. квт енергия. Nest  е лесно да се настрои, достатъчно е само да посочите желаната температура. Термостатът също е наясно с отсъствието на собствениците, поради което въвежда режим на спестяване.

August Smart Lock Pro+

Интелигентната ключалка е прикрепена към входната врата, която автоматично дава достъп, при приближаване и охранява къщата в отсъствието на домакинството. Ключалката може да осигури свой достъп на гостите, както и на чистачите на дома. Това може да е полезно за собствениците на Airbnb! Чрез Интернет можете да се запознаете с хора, които са се приближили до къщата.

Хладилник за вино LG Signature

LG с Signature AI е предназначен за сериозните ценители на виното. Това умно домашно приспособление съчетава най-модерната технология за охлаждане и поддържане на най-изисканите вина в перфектно състояние. Хладилникът взаимодейства с приложението True Sommelier, създаден на базата на Wine Ring.

Умните щори на Ikea

Планирано беше щорите да бъдат пуснати в началото на годината в три версии, но старта беше отложен до лятото. Завесите са гласово активирани и съвместими с Siri, Alexa и Google, както и със собствената система за интелигентни домове Tradfri Ikea.

Dyson 360 Eye

Роботните прахосмукачки 360 Eye използват 360-градусово покритие на камерата, за навигация на пода. Роботът може по-ефективно да покрие по-голяма площ, преди да се върне в докинг станцията за зареждане. Устройството може да се изкачва по стълби. Неговата работа може да бъде проследена в мобилното приложение.

Умното легло Pod

Интелигентното легло е разработено от специалисти по сън 8 Sleep. Pod определя и регулира температурата, при която потребителят обича да спи. За събуждане устройството повишава температурата на леглото. Този подход е по-благоприятен от използването на будилник. Леглото работи при абонаментна такса от 5 долара. За парите свързаното приложение анализира данните по време на сън. Умното домашно приспособление Pod е съвместимо с гласовия асистент на Alexa.

IKuddle тава за котки

Тавата за котки IKuddle наскоро получи необходимото финансиране за Kickstarter, но все още не е навлязла на пазара. Тавата се почиства сама и е снабдена със сензорни бутони. След като котката се нуждае от нея, таблата запечатва отпадъците в запечатана торба и освежава въздуха. Подложката ще следи редовността на посещенията в тоалетната, за да определи дали животното е болно или не.

Автор:  Bernard Marr, Futurist. Публикацията се основава на материала на Forbes.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close