75tr International Technical FairIT NewsНовини

Приемственост и трансфер на бизнес – ключът на успелите предприемачи

Агенция за регионално развитие консултира предприемачи как да трансферират успешно своя бизнес. 

Приемственост и трансфер на бизнес - ключът на успелите предприемачи

Агенция за регионално развитие консултира предприемачи как да трансферират успешно своя бизнес – Експерти от Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия (АРР БЦ МСП) ще проведaт на български и чуждестранни предприемачи серия от консултации за приемственост и трансфер на бизнес.

Това ще стане по време на специализираната тематична конференция “Speed Mentoring”, част от големия национален форум “Седмица на дигиталните технологии в България“ в Пловдив в края на септември. Успешното унаследяване и трансфериране на бизнес е водещо за запазване на работни места и гаранция за продължаването на съществуващите фирми, коментира Велизар Петров, изпълнителен директор на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия.

Приемственост и трансфер на бизнес - ключът на успелите предприемачи

Важно е да се знае, че трансферът или унаследавянето на бизнес са неразделна част от стратегическото управление на фирмата. Правилните отговори на въпроси като: кога, как, на кого и колко би струвало това, могат да направят една фирма богата или да я сринат до фалит.

Те са ключът към успеха на всеки предприемач, решаващи за успешния бизнесмен. Освен това, поемането на бизнес е реална алтернатива за начинаещи предприемачи да заплуват в дълбоките води на пазарната икономика, а нашата Агенция работи от години успешно в тази сфера, като си партнира с още 10 международни органиации на проект STOB regions, финансиран от програма Интеррег – Европа.

В рамките на проекта разглеждаме сложността на целия процес на трансфер на бизнеса от първите мисли на собственика да прехвърли бизнеса си до реалното реализиране, допълни Велизар Петров.

Идеята на специализираната тематична конференция “Speed Mentoring”, е известни и изявени професионалисти да дават ценни съвети по актуални тематики в различни области, като присъстващите ще могат да се срещнат с тях и лично да получат ценни съвети и консултации, за подобряване на своя бизнес.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close