IT CompaniesКомпанииСъбития

Различни приложения за Вашето здраве, събрани на едно място – Framar.bg

Уверени сме, че наборът от тези инструменти може да ви е полезен – използвайте ги, за да обогатите информацията за вашето здравословно състояние. Не спирайте да се грижите за това винаги да поддържате високо качество на живот.

За никого не е тайна, че посетителите на информационната платформа framar.bg намират подробна информация за всичко, свързано със здравето и здравословния начин на живот.  Почти няма сфера от социалния живот, която да не е засегната в материал – информационен, справочен, дискусионен. Днес ще ви разкажем за някои интересни инструменти, които могат да улеснят вашето ежедневие и да ви помогнат да научите повече са себе си?

Различни приложения за Вашето здраве, събрани на едно място - Framar.bg

Запознайте се с тях в следващите редове.

  • Ако не сте уверен, че вашето тегло е оптималното, често дълги месеци живеете, спазвайки диетични режими. Но колко точно трябва да тежите? Индексът на телесната  маса е съотношението между вашата височина и тегло, начин да прецените дали живеете и се храните здравословно. В калкулатора на Фрамар.бг можете да уточните пол, телосложение, както и да визуализирате компютърно моделирано копие на фигурата си. Пробвайте калкулатора, за да прецените вашия индекс на телесната маса.
  • Всички знаят, че в основата на доброто здраве стои и правилното хранене, което ни дава добро съотношение на витамини и минерали. Често приемаме и допълнителни дози от тях, под формата на различни суплементи. Кои са правилните комбинации, има ли такива, които могат да ви повлияят зле? Преди да приемем шепа хранителни добавки, трябва да проверим дали не си противоречим. Вижте калкулатора, който ще ви покаже взаимодействията между витамини и минерали.
  • Взаимодействията между различни лекарства и храни/напитки могат да имат особено сериозни последствия за вашето здраве. Във framar.bg има разработен специален инструмент, в който можете да намерите своите лекарства и да проверите възможните им взаимодействия. Препоръчваме да се консултирате при приема на лекарствени продукти, както и за възможните им комбинации с храни и напитки – кафе, алкохол, определени плодове или зеленчуци. Вижте вашите лекарствени взаимодействия.
  • Ако приемате течни лекарствени форми през устата (разтвор, сироп или суспензия), те най-често се дозират в чаени (ч.л.), супени лъжици (с.л.) и милилитри (мл). В опаковката им почти винаги присъства мерителна лъжичка, чашка или спринцовка, които позволяват удобно дозиране. Не ви препоръчваме да импровизирате с прибори от сервиза ви за хранене. Чаената лъжица от един сервиз може да е два пъти по-голяма от такава в друг и това да промени значително дозата. За по-точна преценка на съотношението между лъжици и капки към милилитри, можете да сверите информацията си в нашия калкулатор за течни лекарствени форми.
  • Удобното и точно преобразуването на грамове, милиграми и микрограми може да ни помогне по-лесно да дозираме лекарството, което ни е предписано, ако единиците, указани в рецептата и тези на лекарството се различават. За проверка – можете да използвате инструмента ни, който калкулира грамове, милиграми и микрограми в твърдите лекарствени форми.
  • Фрамар диагностик може да бъде от полза на всеки – от обикновения читател, който иска да провери нещо притесняващо – до студента по медицина или лекаря, който иска да се допита за възможна диагноза. Приложението взима предвид възраст, пол, килограми, вредни навици и на базата на вашите симптоми може да даде предложения за възможни заболявания. След това би могло да ви ориентира и за подходящ лекар в областта, в която живеете, както и да даде допълнителна информация за възможната диагноза. Вижте Фрамар Диагностик
  • Калкулаторът за термина може да бъде в помощ на всяка бъдеща майка. С него лесно можете да сверите датата на бъдещото раждане. Възможни са разминавания – седмица по-рано или по-късно. Вижте калкулатора за термина.
  • Овулационният календар е от полза на всяко семейство, което желае да има дете. Ако се опитвате да заченете, трябва да разберете кои са дните, в които това е възможно – т.е. кои са дните, в които сте в овулация. Менструалният цикъл е различен за всички жени, може да има разлики дори в различните месеци при една и съща жена. Достатъчно е да въведете данни за това колко време обикновено продължава менструалният ви цикъл, за да определите най-плодородните си дни – това можете да направите през нашия калкулатор.

Приложенията са удобни за използване в мобилен и стационарен режим Те са разработени от екип на лекари и други специалисти и могат да бъдат максимално полезни за интернет потребителите.

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close