ИТ Новини

SeedBlink: Демократизация на достъпа до стартъп инвестиции

SeedBlink е специализирана платформа за рискови инвестиции в областта на технологиите, която дава възможност на индивидуалните инвеститори да финансират европейски технологични стартъпи от най-висок клас и мащабни предприятия заедно с утвърдени институционални инвеститори.


Доскоро само много малка група хора имаха привилегията да инвестират в стартиращи предприятия. В същото вре-ме инвестициите в рисков капитал са с най-висока дългосрочна възвръщаемост. Инвестирането в млади компании е ефективен начин за насърчаване на местната икономика и подкрепа на предприемаческия дух. Сега обаче съществуват алтернативни методи, които позволяват на по-малките инвеститори да участват в инвестиционните кръгове. Демократизирането на достъпа на частни инвеститори и ангели до местните платформи за стартиращи предприятия има потенциала да изведе регионалната стартъп екосистема на следващото ниво. Примерите включват платформи, които позволяват микроинвестиции, синдикиране на инвестиционни билети.

Стартирала в началото на 2020 г., платформата SeedBlink вече е мобилизирала над 75 млн. евро за инвестиране в стартъпи, привлякла е над 12 000 индивидуални инвеститори от 60 държави и има портфолио от 62 финансирани европейски компании. Сделките, в които потребителите на SeedBlink са участвали като ко-инвеститори, включват FlowX, Dronamics, Hunch и Druid. Средният размер на портфолиото е 20 000 евро, а общата сума, инвестирана от един инвеститор в портфолио, е почти половин милион евро. 25% от активните инвеститори имат портфейл от повече от 5 компании, като най-диверсифицираните имат 30 компании.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ...
Класическия офис ще отстъпва място на хибридните работни пространства
Събитие от подобен мащаб не се е случвало досега в България  – SWC 2022, Bulgaria
Изграждане и скалиране на eCommerce бизнеси

Общността на SeedBlink е в основата на успеха на платформата, заедно със строгия подбор на технологични стартиращи предприятия в пред-начален и начален етап на развитие и техните страстни екипи. Мисията на компанията е да отвори инвестициите в стартиращи предприятия за реални хора и да постигне това, като изгради модерна платформа, технологична общност, както и мрежа и експертен опит за развитие на компаниите след инвестицията. Инвеститорите получават възвръщаемост на инвестицията по всяка сделка. За по-малко от 3 години инвеститорите вече са регистрирали ликвидни събития с възвръщаемост, варираща от 2,5 до 4,75 пъти повече от техните инвестиции, чрез наскоро стартиралия вторичен пазар.

Компании, които успешно са приключили кръгове на финансиране в SeedBlink, подкрепени от инвеститорската общност, се възползват от тяхната постоянна подкрепа и мрежа. Освен това, екипите на SeedBlink предоставят на инвеститорите си тримесечни отчети от стартиращи предприятия, така че те да могат да видят показателите за растеж на компанията и да бъдат в течение на развитието на портфолиото.

SeedBlink помага на стартиращите предприятия да набират не само капитал. Един от най-важните аспекти е помощта при наемането на таланти и изграждането на екипи, които да гарантират успеха на тяхното начинание.

ДОСЕГА САМО ПРЕЗ 2021 Г. КОМПАНИИТЕ, ФИНАНСИРАНИ ОТ SEEDBLINK, СА СЪЗДАЛИ +300 РАБОТНИ МЕСТА.

Подобни публикации

Back to top button
Close