75tr International Technical FairIT NewsАкценти

Технологии от бъдещето пристигат в Пловдив

Тази есен Европейската столица на културата – Пловдив ще бъде домакин на едно от най-мащабните и атрактивни събития у нас, посветено на иновациите в света на дигиталните технологии. Събитието носи името Bulgarian Digital Week Plovdiv 2019 и ще се проведе в продължение на цели шест дни – между 23-ти и 28-ми септември. То е основна част от  тазгодишния Международен технически панаир – един от най-престижните бизнес форуми на Балканите за инвестиционни стоки и технологии. Програмата на Българската дигитална седмица е изпълнена с редица интересни събития, които ще съберат на едно място представители на държавната власт, бизнеса, инвеститори, опитни лектори, учени, изобретатели, студенти и любители на дигиталните технологии. Повече за нея ще откриете в следващите редове.

Какво включва програмата на Bulgarian Digital Week 2019 ?

Организаторите на Bulgarian Digital Week 2019  са се погрижили да включат множество полезни и атрактивни събития, които ще протичат успоредно всеки ден. Програмата на събитието е разделена в 5 основни направления – Digital Expo, Digital Summit, Digital Show, Speed Mentoring и IT Career Fair.

Digital Expo е специално изложение, на което участие ще вземат едни от водещите български и международни компании – лидери на пазара. Техни представители ще презентират и ще разкажат повече за продуктите и услугите, които предлагат. Посетителите ще имат възможността да научат повече за резултатите, които компаниите са постигнали, благодарение на внедряването на дигиталните технологии  в своя бизнес.

По време на Bulgarian Digital Week 2019 ще се проведат и тринадесет конференции по актуални теми, посветени на финансовите технологии, умните градове, видео маркетинг, стартъп компании и др. Лектори на Digital Summit ще бъдат едни от познатите лица, доказани специалисти в своята област. Те ще разкажат повече за своя опит и ще разкрият актуални тенденции и работещи решения в помощ на бизнеса.

Още едно вълнуващо направление от цялостната програма е Digital Show. То със сигурност ще привлече интереса на любителите на дигиталните технологии, тъй като ще представи на публиката редица иновативни изобретения по достъпен и атрактивен начин. В допълнение, най-малките също ще могат да се докоснат до магията на технологиите в специално създадени за целта работилници.

Speed Mentoring е интересен формат, в който едни от водещите специалисти у нас ще говорят по предварително определени теми. Присъстващите ще имат възможността да им зададат своите въпроси и да получат безплатно професионални съвети, които да използват, за да развият успешно своя бизнес.

Последен, но не по важност, е IT Career Fair – кариерна зона, в която фирмите ще представят свободните работни позиции, които предлагат и ще търсят подходящи за тях кандидати. За студентите, изучаващи специалности, свързани с дигиталните технологии, това събитие може да даде старт на мечтаната кариера. Специалисти в IT сферата също могат да направят следващата крачка в професионалното си развитие, като намерят нова работна позиция.

Без съмнение Bulgarian Digital Week Plovdiv 2019 e събитие, което предлага множество полезни възможности за всички участници. Не пропускайте да станете и вие част от дигиталната седмица. Повече информация за събитието, лекторите, конференциите и т.н. ще откриете в официалния сайт на събитието- https://bdw.bg.

 

 

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close