IT ExpertЕксперти

6 въпроса за лидерската среда като инструмент за развитие

Интервю с г-н Валентин Николов, главен изпълнителен директор на SGP Bio Dynamics Ltd

Здравейте! Моля, представете се за нашата аудитория?

Казвам се Валентин Николов, молекулярен биолог съм и се занимавам с иновации в областта на биотехнологиите. От близо 10 години управлявам SGP Bio Dynamics, където предоставяме на клиентите си съвременни лабораторни решения за диагностика и фундаментална наука.

Как виждате развитието на бизнеса в България в сектора, който оперирате?

Лично полагам усилия в посока увеличаване на прозрачността и морала в бизнес практиките в нашия сектор. Имаме доста дълъг пред себе си в тази битка. Надявам се да намерим повече съмишленици, за да сме по-успешни в нея.

От кого търсите вдъхновение или наставничество?

Вдъхновение търся от лидери с богат житейски опит, които съумяват да опазят човешкото у себе си и отстояват ежедневно ценностите си.

Как поддържате мотивацията на екипа си въпреки конфликтите и пречките?

С комуникация, прозрачност и честност.

Кои са най-важните качества на успешните лидери днес?

Висок морал, смелост и водене чрез личен пример.

Какви качества липсват на днешните лидери?

Емоционална интелигентност и постоянство.

Как днешния лидер трябва да поддържа и разраства своята мрежа от контакти?

Вярвам, че в контактите си трябва да държим на определено качество и чистота – те не бива да са безразборни. Тематичните конференции са изпитан инструмент за разширяване на мрежата от съмишленици, а поддържането й изисква постоянство и желание да даваш, не само да получаваш.

Малко повече за нашия гост:

Г-н Валентин Николов е главен изпълнителен директор на SGP Biodynamics Ltd, компания с повече от десетилетие опит в молекулярните изследвания и решения за диагностика. Г-н Николов има магистърска степен по генетично и клетъчно инженерство и бакалавърска степен по молекулярна биология от Софийския университет, България.

Г-н ВалентинНиколов ще може да срещнете като част от водещите лектори на Strategic Leadership Forum 2021 на 07 декември в София, с основен организатор Тhe Management Board.

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Препоръчваме също

Close
Back to top button
Close
Close