75tr International Technical FairIT ManagerНови продукти

Revolut стартира услуга за търговия с акции без комисионна

Revolut стартира услуга за търговия на акции без комисионна в България и Европа, което позволява на потребителите да инвестират в 300 американски акции на борсата в Ню Йорк и NASDAQ.

Услугата ще бъде поетапно представена на потребителите на Revolut, започвайки с Metal картодържателите, като през идните седмици услугата ще бъде достъпна за всички потребители.

Чрез услугата за търговия на акции ползвателите на Revolut Metal ще могат да правят 100 безплатни сделки на месец, докато клиентите на Premium ще бъдат ограничени до осем, а на клиентите на Standard до три.

СОФИЯ, 1 август 2019 г. – водещият британски финтех Revolut с над шест милиона потребители днес стартира услуга за търговия с акции без комисионна в цяла Европа, започвайки с поетапно представяне на услугата на определен брой Metal картодържатели.

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да правят до 100 мигновени безплатни сделки на месец в над 300 компании, регистрирани на Нюйоркската фондова борса и NASDAQ. Търговията с акции ще бъде подкрепена от актуализация на цените в реално време и данни за постигнатите пазарни резултати. Сделките ще се извършват в рамките на работното време на съотвените борси, което е 16:30 ч. до 23:00 ч. българско време. Revolut също така обяви, че списъкът с акции, от които потребителите могат да избират и с които да търгуват, ще расте непрекъснато.

В следващите седмици Revolut ще предостави услугата на своите Standard и Premium картодържатели. Потребителите със Standard план ще могат да извършват до три безплатни сделки на месец, докато Premium клиенти ще имат възможност да правят осем безплатни сделки на месец. Сделки, направени отвъд тези лимити, ще имат такса от само един британски паунд, докато годишната такса за съхранение на парични средства (annual custody fee) ще бъде само 0,01%.

Друг плюс на услугата е, че няма минимален праг за инвестиране и Revolut също така предоставя на клиентите възможност да закупят частични акции (fractional shares) за едва $1. По този начин компанията дава улеснен достъп за изцяло нова аудитория до печално ограничения, скъп и сложен фондов пазар.

Всички валутни трансакции ще се извършват в многовалутния портфейл на Revolut, което означава, че всеки, който желае да инвестира, може да прехвърли пари от сметката си от местна валута в щатски долари, като използва обменните курсове на Revolut и възможността за автоматично превалутиране.

Revolut ще развива услугата непрекъснато, като към момента са планирани достъп до търговия с акции на компании, които prisystwat на британската и други европейски борси, възможност за търговия с борсово търгувани фондове (ETFs) и възможност за инвестиране през инвестиционни спестовни сметки (Stocks and Shares ISA). Revolut планира да разшири достъпа до услугата в глобален мащаб, като потребителите на Revolut извън Европейската икономическа зона ще могат да се възползват за в бъдеще.

Това е още една огромна стъпка в мисията ни да направим финансовите услуги по-приобщени, иновативни и достъпни. Инвестирането във фондовата борса твърде дълго вече е отвъд достъпа на обикновения потребител, което води до видимо недоволство от страна на хората, тъй като те търсят ефективни начини да извлекат максимална полза от спестяванията си „, заяви Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор.

За нас беше важно да се уверим, че инвестирането чрез Revolut е евтино, лесно за ползване и достъпно за всички дори ако те искат да опитат с много малки суми. Това е само началото на нашето предложение за търговия на акции, тъй като в близко бъдеще ще предоставим достъп до различни пазари и инвестиционни продукти “, добави Сторонски.

***

За Revolut

Revolut е създаден като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 6 милиона клиенти в Европа със своите възможности за следене на разходите, инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути.

Към днешна дата Revolut е събрал приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. Бързоразвиващият се финтех в момента отваря над 12 000 нови текущи сметки всеки ден и обработва обем от над 6 млрд. долара всеки месец.

 

За повече информация

Едуард Цветанов

eduard.tsvetanov@revolut.com

+359 896 716 586

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close