IT NewsАктуалноМаркетингови акции

Как твоя продукт да стигне бързо и ефективно до пазара в Европа?

Tradefy & Bulbox “Търговия и експорт в Eвропа по бързата писта”

Как твоя продукт да стигне бързо и ефективно до пазара в Европа?

Илия, завършил Софийски университет “Св. Св. Климент Охридски”, специалност Социология, с над 30-годишен международен опит в сферата на търговията, логистиката, складиране и управление на стока и процеси, основател и CEO на Tradefy

Как твоя продукт да стигне бързо и ефективно до пазара в Европа?

Георги, завършил и специализирал в Германия, с над 20 години търговски международен опит в Германия и занимаващ се с онлайн продажби на български стоки в Германия повече от 5 години. Основател и CEO на платформата Bulgaria Store-BulBox за български стоки.

Как твоя продукт да стигне бързо и ефективно до пазара в Европа?

Разкажете ни малко за Вас, всъщност какво е нещото, което Ви кара вече 20/30 години да правите едно и също?

Просто ни харесва! От 1992 г. се занимаваме с производство на продукти. Още от тогава осъзнахме че по-трудната част е реализацията на продуктите. Това ни мотивира да се съсредоточим в развитието на процеси по маркетинга, продажбата и управлението на стоки за европейските пазари.. Естествено това доведе до създаване на собствени fulfillment складове в Германия, а впоследствие и в Испания и Англия, което отвори възможността да предложим надеждна и качествена услуга на редица български търговци и производители. В допълнение, чрез BulBox инструмента успешно налагаме български продукти и брандове на тези пазари.

Не на последно място и защото обичаме българското!

Какво точно представлява TRADEFY и BulBox?

TRADEFY е цялостна система за онлайн търговия, позволяваща на български производители и търговци да продават своите продукти на клиенти от Европейския съюз, както на дребно, така и на едро. Ние помагаме на нашите клиенти, да преодолеят редица препятствия и да разширят своя бизнес, достигайки до над 400 млн. потребители в Европа.

Системата се състои от няколко основни стълба: транспорт на стоката от България до собствените ни складове в трите страни, заскладяване и управление на тази стока, както и всички необходими действия за обработка на поръчките и доставка на съответните стоки до крайните клиенти.
Обслужваме над 200 български фирми с търговски профили в eBay, Аmazon, Kaufland.de и други платформи с портфолио от над 20 000 продукта.

BulBox от друга страна е революционен маркетинг и търговски инструмент, помагащ на български производители да покажат директно и бързо продуктите си на голям брой потенциални клиенти чрез мрежа от известни личности, наложили името си сред милиони потребители на тези пазари.

BulBox инструментът включва няколко важни компонента:

 • Целеви кампании за продажба на BulBox кашони като комбинация от продукти с мостри/продукти, предоставени от производителя;
 • Създаване на вирално видео съдържание за конкретен BulBox кашон;
 • SEO оптимизирано листване на продуктите (50+ онлайн магазина, социални мрежи, newsletter кампании);
 • регулярни продажби на единични артикули към крайни клиенти;
 • регулярни кампании към над 10 000 търговци на едро.

Какво е необходимо на един производител, за да влезе в BulBox кашона?

Да предостави 500 МОСТРИ/ПРОДУКТИ от един продукт на месечна кампания

Какво е търсенето на български продукти? Kои са най-търсените?

В последните години забелязваме засилено търсене на качествени български стоки, както хранителни (вино, консерви, чайове, подправки, месни и млечни), също така и козметика, текстилни и дърводелски изделия, и други стоки за бита, дома, колата и домашните любимци.

Според Вас какъв е експортният потенциал на българските фирми?

Потенциалът е много голям. Търговското ни салдо е положително. Не е тайна, че в България се произвеждат качествени продукти.

Големите предизвикателства, с които се сблъскват българските фирми, желаещи да експортират са свързани най-вече с неразбиране на пазара, липсата на маркетингово и търговско ноу хау, както и липса на познание за административните процеси.

Основен проблем също така се откроява липсата на физическото осигуряването на дейността: транспорт, складиране, обработка на пратките и доставка до крайните клиенти.

Именно тук Tradefy-BulBox предлагат цялостно решение на тези проблеми.

Как практически този потенциал може да бъде оползотворен от една българска фирма, желаеща да започне да продава своите продукти в Европа?

Tradefy-BulBox предлага цялостно решение за осигуряване на възможността, продуктите на даден производител или търговец, да бъдат представени на европейските пазари. Например:

 • ще транспортираме стоките Ви от България до собствените ни специализирани складове в Германия, Англия и Испания, стратегически разположени, за да покрият Европа.
 • ще складираме, съхраним стоките, подготовим и изпратим пратките Ви до краен клиент.
 • благодарение на интеграциите, които извършваме с търговски платформи: Amazon, eBay, Kaufland, Hood, Otto, и др. или собствени сайтове ще следите своите складови наличности и обработка на поръчки в реално време.
 • ще листнем продуктите Ви в BulBox, подготвяйки и провеждайки цялостна маркетинг кампания на Вашия продукт в конкретен месечен BulBox кашон към което ще включим SEO оптимизирано листване на продуктите в 50+ онлайн магазина, социални мрежи, newsletter кампании) за регулярни поръчки. Също така ще създадем 10/20 видеа с BulBox достигайки до 100/200К потребителя в Youtube. Това ще генерира хиляди мнения и коментари за Вашия продукт в youtube и соц. мрежи. Овен това ще създадем постове в нашите канали, социални мрежи, блогове. Така ще реализираме регулярни продажби на BulBox/отделни продукти на дребно и едро. Ще направим кампания за търговия на едро към над 10.000 валидирани търговци и вносители.
 • Други директни конкурентни предимства/ефекта за продуктите, листнати в Tradefy-BulBox биха били +30 листнати продукта/6 месеца, аудио визуално +текстово съдържание на немски, SEO/Google rating (докарваме продукта до първа страница в Google) както и видимост и разпознаваемост на продукта в интернет пространството.
 • ще ви промотираме продуктите през нашите търговски канали на дребно и на едро с мрежа от над 620.000 валидирани дистрибутори и вносители в над 60 продуктови категории и средно 1.5 милиона сделки на месец.
 • ще ви помогнем в административните задачи с правилните съвети и насоки (счетоводни, правни и търговски инструменти необходими на един търговец, за да реализира своите продажби).

Какъв би трябвало да е резултатът от едно партньорство с Tradefy-BulBox?

Дали е производител или търговец, резултатът е ясен!

Фирмата получава система за онлайн търговия, позволяваща и да продава своите продукти на клиенти от Европейския съюз, както на дребно, така и на едро, преодолявайки чрез това бързо и ефективно редица препятствия с оглед разширение на своя бизнес, достигайки до над 400 млн потребители в Европа.

Какво бихте казали на българските фирми?

Не забравяйте, че дъската за гладене е била сърф, който се е отказал от мечтите си, за да си намери “сигурна реализиция”!

Покажи повече

Di Tech

DiTech | Добре дошли в света на дигиталните технологии

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close