КомпанииЕксперти

Инфлацията- тихият убиец на нашите спестявания. Време ли е златото да заблести като актив убежище?

Мартин Пенчев, Оперативен мениджър

Лимар е семейна компания с дългогодишен опит в сферата на финансовите и застрахователните услуги. Като такава, тяхната основна цел е да предоставят на своите клиенти информирани и адекватни решения според индивидуалните им нужди.

За развитието на компанията преди всичко гарантира добавената стойност, която те се стремят да прилагат към всяка услуга, която предлагат. Една от новите дейности с които компанията се развива е търговията с инвестиционно злато. Както с другите дейности, които компанията предлага, така и с тази основната им цел е да информират колкото се може повече хора за ползите от такъв тип инвестиция и да променят възгледите им за благородния метал. Инвестицията в злато е един от най-силно изразените начини да съхраните средствата си, особено ако разчитате на доверен доставчик, какъвто е Лимар. Това вложение може да стане, както в кюлчета, така и в монети – благородни метали и суровини. Ще успеете да запазите покупателната стойност на парите си и ще сте абсолютно независими от банките и геополитическите сътресения.

Разкажете ни малко повече за инвестицията в злато и защо трябва да я направим?

Този тип инвестиция датира от дълго време и е един от най-предпочитаните начини за съхранение на бюджета на семейства, фирми, огромни предприятия и компании. Това решение е много по-ликвидно от всеки друг тип инвестиция като това в имоти, например.

Покачващите се цени все повече карат хората да се замислят за алтернативни начини да направят вложение, което да бъде успешно и сигурно. Инфлацията се вижда навсякъде- магазини, новини, хранителни стоки и всичко това осезаемо влияе на бюджета ви. Разбира се, инфлацията влияе и на вашите инвестиции или по-скоро, на инвестицията, която не предприемете. Парите ви губят стойност, а в един момент се оказва, че всъщност пазейки определена сума вие губите част от нея с всеки изминал ден.

“Инфлацията е тихият убиец на богатството”, казва Крис Бъркел, който е инвестиционен съветник в Едмънд, Окла.

Инфлацията има силата да подкопае покупателната стойност на инвеститора, дори и той да поддържа положителна възвръщаемост през цялата година. Предвид икономическите и геополитическите сътресения, които се случват към днешна дата, водещи икономисти прогнозират влизане в нов икономически цикъл, в който суровините и благородните метали ще са във възход през следващото десетилетие.

ПРОЧЕТЕ ОЩЕ ...
Старт на иновативния софтуер ERP4 – умен инструмент за управление на бизнес процесите
6 въпроса за лидерската среда като инструмент за развитие
Фулфилмънт за онлайн-магазини - за и против

Как може да победим нарастващата инфлацията, като инвестираме в злато?

Златото е най-старият метод срещу инфлацията. Жълтият метал е отбелязал среден годишен ръст от 9,48% през 20-те години между септември 2001 г. и септември 2021 г. През същия период инфлацията е средно 2,4%, осигурявайки на инвеститорите норма на възвръщаемост от 7,08%.

Това показва, че можете спокойно да направите това капиталовложение и да очаквате цената да се вдигне, за да може да продадете избрания артикул от сайта и дори да спечелите. Ако разбира се, нямате желание да инвестирате с цел търгуване, тогава може да съхраните стойността на парите си и да ги обмените при нужда в последствие.

Инвестирането във физическо злато – кюлчета и монети, е важно да знаете, че не подлежи на ДДС, което означава, че няма да имате допълнителни разходи. Това ви позволява да имате чиста печалба, без да се налага да давате още средства. Освен това, е от голямо значение да изберете правилния доставчик, на когото може да се има доверие, за да сте сигурни, че ще успеете да разчитате на него в дългосрочен план.

Истината е, че този начин на запазване на средства се използва от дълго време и е познат за съхранение на стойността на парите за много хора. Обърнете внимание на продуктите, които ще изберете и бъдете спокойни за бъдещето си. Ще се радваме да се свържете с нас, ако искате да научите повече за инвестицията в злато.

Покажи повече

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close