Компании

Развитието на дигитализацията в бизнеса

Интервю на Мая Георгиева и Вихрен Бисет

Защо дигитализацията е важна за бизнеса, попитахме Мая Георгиева и Вихрен Бисет. Целият бизнес и цялото бъдеще минават през дигиталните канали.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...
Нуждае ли се вашият бизнес от уебсайт?
За дигитализацията в арбитражните производства
5 задължителни имейлa за онлайн магазини

DHL Express е глобална компания, позната в общественото пространство. Мая Георгива отговаря за индустрията електронна търговия в нея.

Кое Ви отличавате от конкуренцията?

Най – вече ни отличава високото качество на услугата. Ние нямаме алтернатива на услугата, която предлагаме на нашите клиенти. При нас клиента не мисли за логистика и митница, а фокуса ни е изцяло насочен към трансграничната търговия. Освен това искам да споделя, че DHL Express е обявен за най – желан работодател в Европа за 2022г., а това е номинация, която получаваме за втори път. През 2021г. отново бяхме най – желан работодател и съм горда, че за 2022г. успяхме да запазим челната позиция.

Защо според Вас дигитализацията е важна за бизнеса?

Дигитализацията е изключително важна не само за бизнеса, а за всички. Определено КОВИД ситуацията изключително много я ускори във всяка една точка на света. В България темповете на дигитализация се случват много по – бързо след КОВИД пандемията, отколкото преди това. Ние сме изцяло дигитална компания. Тоест всеки, които работи с нас може да почувства, да усети тази дигитализация. Всяко нещо, което минава през компанията, като услуга или комуникация е изцяло в дигитална среда. Това ни помага изключително бързо да реагираме при всяка една ситуация, както и да имаме наистина едно експресно обслужване. Ние оперираме в над 220 държави и към момента сме 400000 служители в целия свят – без дигитализацията това нямаше да бъде възможно.

Мая Георгиева и Вихрен Бисет бяха сред изложителите и лекторите, на таз годишната конференция за дигитален маркетинг и онлайн търговия Digital4Plovdiv, която се проведе в края на месец септември.

Вихрен Бисет е търговски директор в русенската компания euShipments. Тя е специализирана в международни куриерски и фулфилмънт услуги за онлайн търговци, продаващи в България и Европа.

Защо според Вас дигитализацията е важна за България?

Дигитализацията е важна не само за България, а за всички. Аз смятам, че имаме с какво да се гордеем – имаме фирми, онлайн търговци, агенции, ИТ компании, които са на много високо ниво. Според мен ни липсва самочувствие. Доста често се сблъскваме с казуса производител или вносител на големи собствени брандове в България, който е много успешен тук, но не смее или не знае как да отиде в чужбина. Затова аз призовавам всички Български фирми малко да изпънат гръб и да не се страхуват да продават в чужбина. При нас дигитализацията е на високо ниво. Често обичам да казвам, че: „Ние сме ИТ фирма с няколко склада“. Софтуера е основния ни актив, въпреки че ние не сме ИТ фирма, която просто прави софтуер. Ние разполагаме със складовете, служителите, камионите, бусовете, принтерите и т.н. Целият този материал е на хардуерно ниво и на база на нея, нашия опит и на нашите клиентски изисквания, ние правим софтуера. Поради тази причина, той е изцяло практически софтуер.

Кое Ви отличава от конкуренцията?

Тук важното е да отбележа, че ние не сме куриерска фирма и правим съвсем различен бизнес. Работим на всеки пазар с локалните местни играчи, които са вътрешните куриерски фирми, популярни за е – комерс доставките. Свързваме всяка държава със собствен транспорт и групажни линии. Идеята е през една интеграция, на един клиентски панел и едно лице за контакт, онлайн търговеца да може да покрие цяла Европа от различни складове и различни точки за изпращане на пратките с много различни методи за доставка.

Развитието на дигитализацията в бизнеса   Петя Карагеурова

Покажи повече

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close