ИТ Новини

Смарт терапевтични устройства

От няколко години електронните джаджи за добро здравe започнаха да набират популярност. И то не само смарт часовници, пръстени, гривни или проследяващи устройства, а и медицински устройства с терапевтичен ефект. Те станаха актуални не само сред тези, които се определят като „биохакери“, но и сред обикновените хора.

Джаджи, които подобряват качеството на живот:

Устройство за регулиране на кръвното налягане. Това е медицински продукт, който се носи на лявата ръка като часовник. Въздейства електростатично и вибрационно върху две акупунктурни точки регулиращи кръвното налягане и разположени в близост до китките на ръцете. Джаджата използва технологията на транскутанната електроневростимулация, с която учените са се занимавали в средата на миналия век. Ако Франклин Рузвелт разполагаше с такова устройство, със сигурност щеше да живее поне още 10 години.

Смарт терапевтични устройстваДжаджа, която спомага за нормализирането на съня. Тя излъчва електромагнитни вълни и помага при безсъние. Прави заспиването неусетно, а събуждането плавно, като създава електромагнитни импулси с честота от 1 до 40 Hz и интензитет по – малък от 20 µT. Това е режим, който е близък до природните електромагнитни вълни и спомага за здравословения сън. Звучи фантастично, но технологията на този куб се базира на научни разработки.

Смарт терапевтични устройстваНевростимулатор за облекчаване на хронична болка. На външен вид джаджата е малко по – голяма от кредитна карта. Тя обаче стимулира нервните влакна с електрически импулси и облекчаваа болката. Един масаж трае от 30 до 60 минути. Тук също се използва технологиятаза транскутанна електроневростимулация. Произведено е в САЩ и е одобрено от Агенцията по храните и лекарствата, която се счита за най – строгата организация, контролираща разпространението на медицински продукти в света.

Смарт терапевтични устройстваСледващото устройство коригира неправилната човешка стойка. Тази джаджа засича честотата, посоката и интензитета на човешките движения в триизмерно пространство. Данните се запазват в базата на продукта и се обработват и анализират по всяко време. Безжичната връзка гарантира бърз и лесен пренос на данни до приложение на смартфона. Това устройство разбира, когато сте седнали неправилно пред компютъра и започва да вибрира, докато не застанете правилно. Дизайнът е немски.Смарт терапевтични устройства

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ... 
Развитието на дигитализацията в бизнеса 
Нуждае ли се вашият бизнес от уебсайт? 
Съвременна онлайн търговия

Гривна против мигрена – Nervio. Това е смарт устройство, което е клинично доказано и не съдържа лекарства. Носи се на рамото и облекчава острите мигренозни пристъпи. Одобрено е от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ, въпреки че е разработено и произведено в Израел.Смарт терапевтични устройства

Устройство, което ще ви накара да забравите завинаги за синузита. С помощта на патентованите микротокови сигнали се облекчава болката в синусите, като се натиска само един бутон. Доказано е, че електрическата стимулация на ниско ниво на нервните влакна на синусите намалява болката. Проучванията показват, че 74% от пациентите са изпитали облекчение след едно лечение.Смарт терапевтични устройстваПодарете на себе си и на своите близки здраве. За първи път в човешката история това става изключително лесно!

Източник: https://ditech.media/manager/reviews/review-of-smart-therapeutic-devices/

Покажи повече

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close