Електронна търговияЛичности

Предизвикателствата пред бизнеса

Интервю със Стефан Ташев - посланик на eBay за България и управител на фирмата „Тарос трейд“

По време на събитието Digital4Plovdiv имахме възможността да се срещнем със Стефан Ташев. Той e посланик на eBay за България, управител на фирмата „Тарос трейд“, както и лектор на няколко от конференциите на Digital4. Според него всички дигитални събития са стойностни, защото се създават много полезни контакти. Вижте какво още сподели пред екипа ни Стефан Ташев в следващите редове.

Можете ли да ни разкажете малко повече за eBay като компания?

Разбира се! Ebay е една от най-големите платформи за онлайн търговия в света. Общо взето всички знаят какво е eBay, трудно ми е да Ви кажа нещо, което да не знаете. Целта на eBay в България е да помага на българските продавачи, да излязат извън България. Да им даде инструментите, които им трябват и да разбере какво им липсва.

Бихте ли споделили често срещаните предизвикателства на онлайн бизнеса в България?

Онлайн бизнеса в България има страх да продава в чужбина. Това според мен е най-голямото предизвикателство. Знам, че не е никак лесно, особено ако си малък бизнес и искаш да се появиш на нов пазар. Нямаш ресурса да проучиш всички бюрократични пречки или правни проблеми, с които можеш да се сблъскаш. Хората са отворени и стават все по-отворени, но все още някой са плахи, трудно им е, не искат или не знаят как.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ...
Смарт терапевтични устройства
Развитието на дигитализацията в бизнеса
Нуждае ли се вашият бизнес от уебсайт?

Можете ли да посочите една ключова стъпка за развитието на успешен онлайн бизнес?

Развитието на онлайн бизнес, не е много по-трудно от развитието на офлайн бизнес. Всичко опира до желание, добра идея, упоритост и постоянство. То е като стълба, не можеш да прескачаш стъпки. Ще има моменти, в които нещата ще се случват по-бавно, отколкото Ви се иска, но не спирайте да се отказвате. Аз се занимавам с тези неща от 15 години и чак преди 3-4 години започна да ми върви.

Защо дигитализацията в бизнеса е важна за България?

В момента дигитализацията е много важна за България, защото няма хора. Без автоматизация на процесите няма как да се случат нещата. Не сме чак толкова изостанали от другите страни по отношение на дигитализация. Имаме доста специалисти, както и ИТ бизнеси. Ако някой има желание може на добра цена, в сравнение с това, което се намира в другите държави да свърши това, което иска. Изоставаме само с това, че сме малък пазар и човек трудно може да се разгърне. Когато продаваш на такъв малък пазар, няма как да натрупаш чак толкова голям капитал, за да инвестираш в дигиталното си развитие.

Предизвикателствата пред бизнеса  Петя Карагеурова

Покажи повече

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close